Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jestli klasická BBC adaptace z roku 1981 měla úchylku ve vodě, zde vede spíše bahno. Pyramus a Thisbe jako obvykle vynikající, možná i více než ostatní adaptace. Z místního Bottoma jsem ovšem unešen nebyl, ať už z obyčejného nebo oslovitého (nutno však vyzdvihnout jeho ham-ovitost při hraní divadla). Nejvíce mi chyběly kvalitní a všudypřítomné rýmy. Chápu, že osekání a překlad do nové doby byl potřeba, hravost rýmů originálu však chybí mně a očividně i jiným. Zaměnitelnost kvarteta milenců (s výjimkou Heleny) taky na kvalitě nepřidalo. Puck to tradičně jistí, je to zase něco trochu jiného než Puckové ostatních adaptací. Modernější setting světa lidí mi šel chvíli proti srsti, nakonec jsem si na něj nejen zvykl, dokonce se mi i zalíbil. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Simon Boswell: 1. Overture A Midsummer Night's Dream [11:31] ,2. Brindisi - Renee Fleming/Marcello Giordani [2:52] ,3. Che Gelida Manina - Luciano Pavarotti [4:37] ,4. The Course of True Love [3:23] ,5. Between the Cold Moon and the Earth [3:20] ,6. Hot Ice [2:22] ,7. The Forgeries of Jealousy [3:53] ,8. I Know a Place Where the Wild Thyme Blows [4:15] ,9. Casta Diva - Renee Fleming [7:05] ,10. Intermezzo [2:16] ,11. What Fools These Mortals Be [2:46] ,12. Strange Snow [3:34] ,13. Fair Lovers You Are Fortunately Met [1:46] ,14. Una Furtiva Lagrima - Roberto Alagna [3:40] ,15. Wedding March [5:01] ,16. A Most Rare Vision [5:55] ,17. Non Piu Mesta - Cecilia Bartoli [3:06], ()

ilovebritain 

všechny recenze uživatele

Divadlo nepatřící na filmové plátno. Skvělí herci netušící, co mají dělat. Snad krom Everetta a zejména Tucciho. Ti dva skutečně vědí, co to znamená Shakespeare. Jeho slova jim sedí v puse, jako puberťačce na zdi plakát hezounka. Velký nevyužitý potenciál co se zbytku týká. Ať už je řeč o hercích, hudbě či exteriérech. Plýtvání. ()

akcul 

všechny recenze uživatele

Natočit Shakespeara není vůbec jednoduché! Jazyk, "rušivost" monologů na plátně a prostě fakt, že chcete, aby jste dostáli originálu... Osobně považuji dílo za velmi vydařené, neb se kupříkladu s monology režisér vypořádal pěkně, když dal hercům kola nebo topornou scénu osvěžil zápasem v bahně:-) Uznávám, že film má pomalejší začátek a pomalejší konec, ale jinak jsem se dobře bavila a potešila i své vizuální potřeby, neb pohádkovost noci je naprosto úžasná. O hereckém ansáblu se ani nezmiňuji: Kočičí žena, Batman, Ally McBeal, Bathory a další :-) - tohle se Vám mlže sejít asi jen na svatého Jana. A všichni jsou takoví celí krásní: Michelle! Oh Michelle! skoro za plný počet! ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama