Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Miloš Macourek by měl z téhle crazy podívané radost, ne šok jako někteří přehnaně prudérní jedinci. A zřejmě by se dost nasmál. Samozřejmě, Trpaslík není každou minutu skvělý. Ale velmi často je to tak originální smršť všemožných nápadů, jejíž tvůrci se nenechali svázat snad žádným pravidlem a dělají si, co se jim zamane. Navíc je ta smršť s velkým přehledem zahraná (Michal Suchánek, Petr Nárožný, Martin Hofmann...) a zručně natočená, takže nakonec pozitivní dojmy vlastně musely převážit. Velkou zásluhu na tom měla i nejlepší závěrečná epizoda, kde se podařilo využít vše, co bylo připraveno, promíchat to a suverénně podat dobře se bavícím divákům (teď mluvím hlavně o zombie scéně v chatě). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se to odhaluje ve chvílích, kdy se to pokouší moralizovat - když pochopíte, co je podle Kolečka správně a co za vším tím výsměchem stojí. Obecně mi není blízké vysmívat se slabším, a to je základ Kolečkova resumé. Plus všechny ty klišé a stereotypy, z nichž většina je odkoukaná z amerických komedií, takže v českém prostředí působí extrémně nepřirozeně. Když se k tomu připočtou špatně vedení dětští herci, kteří by to měli táhnout... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Po ulici se nám pohybuje nezletilý negr, z mý ušmudlaný ségry je sexbomb, můj podřízenej zřejmě prohnal kňoura bučinou mojí ženě a já mám místo nosu bambálos. To je skvělý. Do toho nám zmizel jeden důchoďák, někdo tady vykrádá hroby a požírá psy." Lépe než právník Vláďa bych trpaslíkovo řádění nedokázal popsat. Ono to taky nemá cenu, protože je to hrozná hovadina, ale já jsem se při ní dost nasmál. A taky chci slyšet: Máte jedno přání, protože já bych ho nepromrhal za nějakou kravinu. Jen mě teď zrovna nic nesobeckého nenapadá, takže asi taky chci být černočernej motherfucker, protože to mi jako punkrockerovi dává smysl. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

ne, že by to byl špatný nápad (ten trpaslík), ale zatím velké zklamání. Každopádně ještě jeden díl zkusím. (později) No tak dobře, tak už to dokoukám, abych zjistila, jak to pánové ukončí. Rozhodně ale jde o jejich nejslabší společný počin, jen záblesky zajímavých motivů a zábavných replik mezi hlušinou a nezdařenými pokusy o vtip. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?Prušinovský umí,ale tady je úplně a celkem by mě zajímalo proč tohle vlastně vzniklo.Po prvním díle nevidím důvod proč sledovat dál.zasmál sem se jen jednou těsně před koncem,jinak zmar a bída...10%...po 4 dílech to hodnocení trochu upravím.Koukat se na to dá a chvílema je to celkem i vtipný...60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Výběr lokace Nymburka, kde se Trpaslík natáčel, byl víceméně náhodný. Sám režisér Prušinovský to vysvětlil následovně: "Asi rok před natáčením jsem jel náhodou do Nymburka. Nebylo to nijak cílené. Měl jsem nějakou časovou proluku a toulal jsem se po městě. Tak nějak jsem si představoval místo, kde se příběh Trpaslíka odehrává. To samé bylo i u Kober a užovek (2015). To jsem se také jednou omylem toulal po Kralupech." (MTHRFCKR)
  • Podle původního vyjádření mělo být natočeno celkem 12 dílů. (DexMASTER094)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama