Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

ne, že by to byl špatný nápad (ten trpaslík), ale zatím velké zklamání. Každopádně ještě jeden díl zkusím. (později) No tak dobře, tak už to dokoukám, abych zjistila, jak to pánové ukončí. Rozhodně ale jde o jejich nejslabší společný počin, jen záblesky zajímavých motivů a zábavných replik mezi hlušinou a nezdařenými pokusy o vtip. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁTE JEDNO PŘÁNÍ...“ /// Co díl, to přání měnící život. A jelikož je člověk tvor sobecký a hamižný, měl by trpět! V tomhle směru není tvůrcům co vytknout, protože lidi a jejich vlastnosti se dostávaj možnost projevit v plný parádě. Sobectví, závist, chamtivost…, to všechno zábavnou formou… (nejlepší je to dilema s čurákem. To nasere…). Fór je v tom, že se vlastně nesmějeme postavám, ale sami sobě. Námět je suprovej, bohužel utopenej ve zbytečnostech. Mohl to bejt parádní celovečerák. Takhle vznikl „jen“ lehce nadprůměrnej seriál. (A co ty? Jaký máš přání?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se dozvědět něco vo sobě. 2.) Mám jedno přání... /// PŘÍBĚH *** HUMOR * ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající Čestmír pro dospělé. V zatuchlých kancelářích České televize konečně dostala zelenou odvaha a vznikl, narozdíl od bezzubého Kosma, opravdu adresný satirický seriál. Cítím tam něco z opravdovosti Toniho Erdmanna ve snaze popsat Achillovy paty životů současných Čechů a Češek. Od dob legendární Macourkovsko - Vorlíčkovské éry je to poprvé, co v České televizi vybuchl v hlavách tvůrců gejzír imaginace a ta se v nezředěné podobě dostala až na televizní obrazovku. Díky za ni. PS: Hudební složka zaslouží absolutorium a právník Novotný by si zasloužil spin-off... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

A kurva, toto bolo čo? Tešil som sa na klasický, český humor o sile okamihu, v ktorom je obyčajnosť tak výnimočná, no toto je jak zlý vtip, v ktorom herecké výkony pôsobia tak amatérsky, že sa jednoducho nedalo inak, ako len "vypnúť". Čo sa týka námetu ako takého, tak to sa radšej ani nebudem vyjadrovať. To je ostuda .. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, který trochu srážejí některé herecké výkony – třeba Suchánkův nebo toho kluka – příležitostného černocha. Jaká škoda, že má jen šest dílů, kdyby byl nekonečný jako třeba Ordinace, a kdyby zachoval tempo jedno přání na díl, by myslím už takový 20. díl byl maximálně zajímavý, o 2000. ani nemluvě. Kromě hereckých výkonů seriál trochu sráží i ten podivný konec. Když vynechám to „morální poučení“, minimálně ten právník by z té nově objevené trpaslíkovy vlastnosti určitě dokázal vytřískat víc. Já třeba právník nejsem a stejně mě napadá milión altruistických přání, které bych chtěl, aby se mému okolí splnily. Tak třeba přítelkyni bych přál, aby měla toho nejbohatšího přítele na světě; mým rodičům, ať maj toho nejkrásnějšího a nejchytřejšího syna na světě; mým sestrám, ať maj toho nejzdravějšího bratra na světě; mému zaměstnavateli, ať se dostane do Gínesovky jako firma, která svému jistému zaměstnanci vyplatila největší odstupné na světě, atd.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Seriál získal v září 2017 Hlavní cenu na festivalu Televizní tvorby ve francouzském La Rocherre. (M.B)
  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)
  • V první epizodě seriálu je řečeno, že se táta Jarda (Michal Suchánek) kouká s dědou na fotbal. V televizi je však jasně vidět, že se dívají na hokej. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama