Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Beautiful Mind je bezpochyby vyborny film, ale to nejlepsi od Howarda je pro me tento film. Opravdu realisticke vykresleni vecneho boje pozarniku s nezkrotnym zivlem je opravdovou poctou tomuto nesmirne tezkemu povolani. A i sentimentalni konec zde nepusobi pateticky – naopak ma zde sve patricne misto. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

BACKDRAFT nad priemer okrem solidneho hereckeho obsadenia,na cele s ako vzdy skvelym kurtom russelom (okrem neho potesi i scott glen, de niro v trocha mensej ulohe a hlavne donald sutherland je skvely) taha nahor i technicke spracovanie (praca kameraman mike salomona je neskutocna) a uplne bezchybne pyrotechnicke efekty. i ked sa do hry dostava aj CGI nastastie zaciatkom 90tych rokov sa vacsina efektov stale robila na place co dodava filmu dost potrebnu uveritelnost... ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná trvalka... Ačkoli je detektivní zápletka tohoto thrilleru tuctová a ničím přitažlivá, prostředí hasičského sboru, adrenalinové akce uprostřed požáru a výtečný Kurt Rusell dodávají Howardovu snímku potřebný šmrnc. Zejména role drsného (ale v nitru až překvapivě zranitelného) Bejka Mc Caffreyho patří vedle nezapomenutelného pilota R. J. MacReadyho k Rusellovým nejlepším. Fešácký William Baldwin v jeho stínu trochu živoří, zato stařík Sutherland si svého maniakálního pyrouše vyloženě vychutnává. De Niro? Rutina. Ku cti Ohně budiž přičten fakt, že funguje nejen jako efektní ohňostroj, ale poměrně se mu daří rozehrát i lidské drama na pozadí příběhu. A nakonec i ta dávka hrdinského patosu se vydýchat dá, však on to někdo hasit musí, ne? Prostě příjemná podívaná, která zahřeje, ale rozhodně nespálí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najpôsobivejsou vecou na celom filme su fantasticke akcne sceny v ktorych sa Howardovi podarilo urobit z ohňa regulerneho ziveho a neskutocne nebezpecneho zaporaka. V kontraste s tym su vsetky ludske postavy na ktorych su najzaujimavejsou vecou ich slavny predstavitelia. Ale bohuzial nikto z nich nepredvadza nic, co by stalo za zmienku. Snad len s vynimkou Roberta De Nira, ktory ako jediny tu vyfasoval zaujimavu postavu. Ostatni su uplne nevyrazni. A samotny pribeh je zase tuctova detektivka s pointou, ktora vysumi do stratena. Ked odhliadnem od famoznej technickej stranky akcnych scen, tak akakolvek epizoda venujuca sa poziarnikom zo serialu Third Watch je stokrat napinavejsia. 6/10. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že oheň je zde pojat jako živá dýchající bestie a tohle pojetí zde vypadá dost uvěřitelně. Jinak příjemný příběh, kterému až na občas moc velkou dávku hrdinství nemám co vytknout. Chápu, že tahle práce je nebezpečná, ale to co zažili hrdinové tohoto filmu se zase asi až tak často neděje. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Jeden z najziskovejších filmov roku 1991 bol nominovaný na Oscara v niekoľkých, prevažne technických kategóriách. (ash99)
  • Většina z komparzistů ve filmu jsou skuteční chicagští hasiči. (Karlos80)
  • Ve filmu se objevilo 5 000 chicagských hasičů ve scéně, kdy smuteční průvod prochází městem. Příměstští hasiči prosili o zařazení, ale jejich uniformy se lišily. Více než 200 z nich se stejně objevilo a pochodovalo vzadu. (Trajektt)

Reklama

Reklama