Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

anais 

všechny recenze uživatele

Pěkný film v klasickém hollywoodském stylu. Z dnešního pohledu se mi zdá jako jakýsi kříženec mezi Titanikem a Gangy New Yorku. Howard je dobrý režisér a dokázal tomuto na dnešní dobu možná až příliš přímočarému filmu, dodat potřebnou velkolepost, která si nezadá ani s takovými velikány srdceryvných scén jako Jih prti severu nebo už zmíněný Titanic. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že pár let po takovém Rain Manovi nebo Narozen 4. července najednou Cruise vypadá, jako by úplně zapomněl hrát. Proto je taky jeho zemědělský nástup opravdu hrůzostrašným úvodem. Dobrá filmařina tak přichází až s Nicole Kidman, která svým nafintěným hašteřením přináší úsměv a její pohledy na nově příchozího jsou (dle předpokladů) ukázkou toho pravého jiskření. Právě proměnlivý a překvapivě silně působící vztah Josepha a Shannon je tou dějovou linií, která mě bez problémů dovedla až do konce s pocitem, že chci jejich osud opravdu znát. Naopak Cruiseho prohlášení o osudových rozhodnutích a o tom, že každý by měl bojovat o půdu jsou natolik prvoplánově hloupá, že téměř zastiňují vše pozitivní. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát čtyři, opravdu moc chtěl, ale ten slaďácký závěr to prostě pohřbil. Je to film s obrovským potenciálem. Jde vidět, jak byl drahý a má svou atmosféru a výbornou chemii mezi Cruisem a Kidman. Jenže těch logických lapsů je tam tolik, že bych to nestihl spočítat. A to o čem jsem chtěl aby film byl.... tedy o Irovi s dívkou z vyšší společnosti, jak začínají budovat vlastní ranč, film vlastně vůbec není. Je to o tom, jak dva odlišní lidé, co se mají rádi se potloukají po USA, snaží se vydělat peníze do začátku, ale samotný začátek je vlastně konec celého příběhu. Smutné a strhávám za to celou jednu hvězdu. 65% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film plný nečekaných zvratů, originálních nápadů a dialogů, jaké jste ještě v romantickém filmu neslyšeli. A teď vytáhneme hlavu z nočníku a řekneme si popravdě: větší snůšku profláklých trapáren a keců aby hollywoodský milovník pohledal. Líbila se mi výprava a kamera, nelíbil se mi scénář (v některých zvratcích nápaditý asi jako reklama na Šlágr TV). Bývá obvyklé, že v pohádkách je nespravedlnost opravdu flagrantní, ale u mainstreamového projektu Rona Howarda (jeho 6. film, co jsem viděl) bych takový pitomosti nečekal (logika dostává na zadel: dostals na držku, tak to jako odplatu vykopeme z hrobu tvýho dědu, má to hodně společnýho). Viděno v prvním dabingu, kde vedlejší role mluví Gustav Bubník a Dana Bartůňková, hlavní roli rozsekanou asi do sedmdesáti roliček si uzmul děda Dalimil Klapka Simpson! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Místy sice poněkud kýčovité a patetické, ale to se dá nakonec zvládnout, protože ten film jako celek velmi dobře funguje. Skvělá kamera zprostředkovává oku lahodící záběry a John Williams vykouzlil na partituře jeden ze svých skvostů. Tom Cruise s Nicole Kidmanovou spolu hrají velmi dobře a Ron Howard si mohl po závěrečné zatmívačce udělat zářez na pažbě, protože tenhle film se mu po předcházejícím Ohni zase povedl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)
  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)

Reklama

Reklama