Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Howarda mám rád, je to sice průměrný režisér, ale sympaťák, ovšem tohle se mu vymklo z rukou nehorázným způsobem. Takový patos, kýč a zhovadilost jsem dlouho neviděl, tohle dávat na Štědrý večer, chci pod stromek kýbl a budu se modlit aby se rozbalovalo ještě před usednutím k pohádkám. Jim Carrey je trapný, ale ještě trapnější je to co na něj navlékli...Rone, tohle se nepovedlo, už nikdy více kostýmové komedie! Dávám 0% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čim častejc tenhle film vidim tim se mi víc libí, samozřejmě to neni žádná bomba, ale zábavnost se tomu teda ubrat nedá. A i když je Jim Carrey pekelně namaskovanej, tak i přesto se dá podle grimas docela lehce poznat a ty jeho pohybový kreace jsou taky nezaměnitelný. Jediný co mě tak trošku překvapilo je fakt, že tohle režíroval Ron Howard, kterej je spíš na drama, ale i tuhle komedii si myslim zvládnul docela dobře ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní vánoční záležitost, kterou zejména pozvedává výborný Jim Carrey jakožto zelený skřet Grinch. O Vánocích je tento snímek Rona Howarda zkrátka povinnost! „All right, you're a reindeer. Here's your motivation: Your name is Rudolph, you're a freak with a red nose, and no one likes you. Then, one day, Santa picks you and you save Christmas. No, forget that part. We'll improvise... just keep it kind of loosey-goosey. You HATE Christmas! You're gonna steal it. Saving Christmas is a lousy ending, way too commercial. ACTION!“ ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je kýčovitý, je přeplácaný, je strašlivě americký - a já si bez toho zelenýho parchanta stejně Vánoce nedokážu představit! Grinch je doslova přecpaný tunou zábavných detailů, kterých si napoprvé nemáte šanci všimnout. Jeho humor má daleko k prvoplánové řachandě a na to, že má jít o dětský film, je v mnoha ohledech sofistikovanější a úchylnější, než by člověk čekal. Howard zkrátka vzal americkou pohádkovou klasiku, nasypal do ní obrovské peníze a natočil něco nepopsatelného, co sedne asi tak jednomu člověku z deseti. Já jsem ten jeden. A zeleného Jima Carreyho, odporně nazdobené Kdosice a geniální komentář Zdeňka Svěráka si rád dopřávám znovu a znovu. 90 % ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Fantasy pro malé děti, kde v českém dabingu sice potěší hlas vypravěče Zdeňka Svěráka, zvuková kulisa ale bohužel moc ne. Zvuková stopa dabingové nahrávky se tu naprosto mlátí. Pro mě se bohužel stal Grinch hodně špatným vtipem a poprvé jsem viděl Rona Howarda se seknout o pořádný kus vedle. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně s itinerářem, kdy Grinch (Jim Carrey) strhává ubrus ze stolu, z něj původně mělo všechno nádobí spadnout. Carrey však trik provedl tak rychle, že nespadl ani jeden kus. Návrat Grinche do záběru a následné smetení veškerých předmětů na zem a převrhnutí samotného stolu byla čistá improvizace geniálního komika, přičemž scéna zůstala i ve finálním střihu. (PierrevanH)
  • Severoamerické tržby dosáhly 260,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 345,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama