Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jako je u nás vánoční (či lépe řečeno silvestrovskou) televizní legendou Mrazík, v USA se zhruba stejné popularitě těší Grinch (hlavně díky stejnojmennému seriálu). Tato postavička by měla lidem připomínat pravý smysl vánoc, nicméně mám ten dojem, že ani stokrát dokola viděný filmový Grinch v divákovi tu správnou vánoční atmosféru nenavodí. Tedy ne v tom českém. Jim Carrey se sice snaží, ale je to pořád jen on - Jim Carrey. I přes tu zelenou masku. Nejvíce mě tak z celého filmu zaujala malá Cindy Lou, která s těmi úžasnými účesy a s králičími zoubky vypadala skutečně půvabně (upozorňuji: nejsem pedofil). Ale na vánoční film pro děti je to trochu málo. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Americký folklór jsem nikdy příliš nemusel - velikonoční lovy na vajíčka, koledování ve strašidelných maskách, rozbalování dárků ráno a v neposlední řadě ani tento výtvor Dr. Seusse ani jinou jeho tvorbu. Vzniká tu ale pomyslné prázdné místo - chtěl bych totiž vidět velkofilmové ztvárnění nějaké naší dětské postavy. Třeba Horáčka a Pažouta z Macha a Šebestové, žádní další ikoničtí záporáci mě nenapadají. Dát jim taky nějakou motivaci k jejich činům a na konci filmu by mohli být všichni kamarádi, nějaký aesop navrch. Grinch u mě bohužel ale má pouze slabé dvě hvězdičky. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Fantasy pro malé děti, kde v českém dabingu sice potěší hlas vypravěče Zdeňka Svěráka, zvuková kulisa ale bohužel moc ne. Zvuková stopa dabingové nahrávky se tu naprosto mlátí. Pro mě se bohužel stal Grinch hodně špatným vtipem a poprvé jsem viděl Rona Howarda se seknout o pořádný kus vedle. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Grinch se mi nelíbí. Americká slátanina v hlavní roli s Jimem Carreym. Není to prostě můj šálek kávy. A ti kdovíci byli strašní. Edit 23. 12. 2023 - Po 14 letech jsem se rozhodla dát Grinchovi šanci. Možná jsem v mých náctých letech nebyla dostatečně zatrpklá, sarkastická a snímek prostě nebyla schopna ocenit, protože jsem ještě neprožila utrpení reálného dospělého života. Řada mých přátel a vůbec xy milleniálů totiž Grinche zbožňuje, kouká se na něj každé Vánoce a považuje jej za perfektní film, jelikož se s hlavní postavou a jeho sebenenávistí ztotožňují. Nope! Ani po 14 letech nechápu tenhle hype. Jediné, kdy jsem se zasmála byla scéna s diářem a zkoušení oblečení. Ale jinak nuda, otřesní Kdovíci, otřesné kulisy a vůbec jedna velká slátanina. I po tolika letech tohle slovo film perfektně vystihuje... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Možno je to iba pofidérny červeno-zelený vianočný gýč, ale mňa baví a neuráža. Má niekoľko prekvapivo slušných hlášok (Am I just eating because I'm bored?), páči sa mi v originále aj v českom dabingu (Svěrák) a malá Cindy je neuveriteľne neotravná na to, že je to detská hrdinka (a Grinchov pes je tiež sympaťák). Filmový chlpatý a bruchatý Grinch má moje sympatie a baví ma oveľa viac ako kratšia animovaná adaptácia. Kde Dr. (Who) Seuss na tie veci chodil? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Pro potřeby filmu bylo vyrobeno 443 kusů oblečení. (Hal_Moore)
  • Severoamerické tržby dosáhly 260,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 345,8 mil. (NIRO)
  • Jim Carrey (Grinch) většinu času nosil žluté kontaktní čočky. Časem to pro něj ale začalo být tak nesnesitelné, že mu oči musely být dobarveny dodatečně v postprodukci. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama