Reklama

Reklama

VOD (1)

Některé dny jsou důležitější než jiné... Stává se, že některý den vydá za mnoho jiných. Dnes musí Henry Hackett (Michael Keaton), redaktor newyorského bulvárního plátku, učinit několik zcela zásadních rozhodnutí. Jeho žena, novinářka v pokročilém stupni těhotenství, má před sebou své vlastní naléhavé uzávěrky. Henryho šéfová (Glen Closeová), vedoucí redaktorka, dospívá k životní krizi. Její nadřízený (Robert Duvall) se právě dozvídá, že je vážně nemocný. K tomu všemu jsou jejich noviny právě na horké stopě případu, který by mohl odhalit jeden velký skandál a osvobodit dva chlapce, nevinně obviněné z vraždy. Musí se však stihnout uzávěrka! S tikajícími hodinami roste napětí všech, nervy pracují na plné obrátky a někde uprostřed tohoto chaosu nastávají okamžiky, které změní životy těchto lidí navždy. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (59)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ron Howard natočil nezvyčajný príbeh z novinárského prostredia na ktorom je najprekvapujúcejšie, že sa vôbec nenudíte. Od začiatku až po koniec sa stále niečo deje a to niečo sa deje s takou razantnosťou, že vám film nenechá ani vydýchnuť. Okrem iného sa dozviete aj priebeh ako to v takom novinovom vydavateľstve vyzerá. K tomu všetkému sú tu skvelý herci, ktorý krásne balancujú medzi rivalskou vtipnosťou a osobnou drámou. Keatonov urapkaný hlavný hrdina, Duvallov pohodový šéf , Closeovej mrcha, Tomei - ina kráska a Quaidov buddy from next door, vytvorili skvelú mozaiku, ktorá sa počas filmu preplieta , mení a do konca neviete na čom vlastne ste. o to je koniec taký pekný. LENŽE. akokoľvek je film skvelý je to stále len skvelý priemer, ktorý uspokojí nenáročných, pobaví náročných ale pri ďalšom pozretí prípadu pelikán vám film vyšumí z hlavy. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Sice zábava, ale tak předvídatelná, že i přes příjemnou stopáž jsem se místy nudila. Zasazení příběhu do rámce dvaceti čtyř hodin bylo fajn, ale přirovnávat novináře k Jacku Bauerovi je přece jen trochu moc. A to, že byl film natočený před Jackem, ho neomlouvá. Navíc mě dost naštvalo, že jediná postava, s kterou jsem sympatizovala - těhotná Martha, nakonec stejně nic nevyřeší. Škoda. ()

Reklama

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

Dava zapletka smysl? Ano. Pochopil jsem o co jde uz na zacatku. Dokonce jsem se pokousel nemackat na tlacitko urcene posunu filmu. Zvrhlo se to ? Skoro . Je tu spousta hluchych mist, prazdnych dialogu a zbytecnych roli. Takze to je spatne natocene ? Ne. Je to jenom nudne. Zvraty? Hrdinsky pribeh? Ne . Jak jsem rekl, temer nic co by se nedalo cekat. Je tu sice par fajn napadu ale jinak film vari z vody. Maji hrdinove motivaci? Ano. Jenom desive utahana a odvadi od deje. Ma cenu se na to koukat Ne. .............. Tak mi teda rekni o cem to je? Hrdina chce vydat prvni "lidsky" clanek za celou svoji sedivou karieru. ...... Jeho protivnik se projevi nesmyslne, akcne ( kdyby cely film byl alespon tak dobry jako tato cast ... ) a pozde. Stejne je to i s tim clankem. Jasne, autori buduji pomalu celou atmosferu atd . Nac se divat na zelvi zavody kdyz se muzete divat treba do zdi ? Schvalne kolik toho na te zdi uvidite? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a svižná štúdia prostredia od hitmakera Rona Howarda (Čistá duša, Rivali, Apollo 13). Jeden deň v redakcii newyorského bulvárneho plátku z pohľadu redaktora (Michael Keaton), ktorý musí okrem práce riešiť aj problémy v osobnom živote. Veľmi príjemná, vtipná, ale aj napínavá oddychovka s vynikajúcim obsadením. Okrem Keatona si vo filme zahrali Glenn Close, Rober Duvall, Randy Quaid alebo Jason Robarts. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu sa u mňa hodnotenie posúvalo od počiatočných 2* (kvôli nudnému začiatku, kde som sa pol hodinu nemohol dostať do diania) až po 4* (za vygradovaný záver). Na to, že sa jedná o komédiu je tu humoru pomenej, dôležité sú postavy (ktoré sú dobre zahrané), ich vzťahy a všetok chaos okolo novín. Zaujali ma niektoré scény, kde bola až dokumentárna kamera a herci hrali veľmi presvedčivo (najmä scény, kde sa dohovárali, čo pôjde do novín), pretože boli fakt uveriteľné (oproti tým klasickým hollywoodskym dramatickým scénam) a pripomínali seriál The Office. Celkovo ale ide o klasickú, mierne nadpriemernú 90´s komédiu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Šéfredaktorka Alicia Clark (Glenn Close) byla v původním scénáři muž Alan. Ron Howard požádal scenáristy o změnu, aby redakci nedominovali pouze muži. Zároveň chtěl vykreslit vnímání mocné ženy v mužské pozici jejím okolím. (kenny.h)
  • Při psaní postavy těhotné manželky Henryho Hacketta (Marisa Tomei) otěhotněly obě manželky scenáristů bratrů Koeppových. (kenny.h)
  • V rámci příprav Ron Howard několikrát navštívil redakce New York Post a Daily News a sešel se s několika newyorskými novináři. (kenny.h)

Reklama

Reklama