Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být Andersen? Ten krutý, ledový, drsný, nemilosrdný, smutný, poetický a především ten nádherný největší pohádkář světa? To byl první dojem, jejž jsem si přece jenom postupně poopravil. Jedná se sice o inscenaci, která se nevyhýbá kupě modernizačních zásahů, ale na druhou stranu se občas mezi průměrnostmi objeví troška tajemna, kouzla a mysterióznosti, což by dle mě mělo být náplní všech Andersenových adaptací. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Andersenovy pohádky, člověk z nich chytí takovou úžasnou depku... A "Sněhová královna" není výjimkou, na čtenáře dýchne ponurá, melancholická atmosféra a je ztracen. Tato filmová adaptace bohužel nedokázala zprostředkovat patřičné dojmy, nedrží se literární předlohy, působí plytce a často nudí. V dětství jsem viděla jiný film podle této pohádky a oslovil (a zdeprimoval) mě mnohem, mnohem víc. Tohle je jen veledlouhý průměr s nezajímavými hrdiny, podruhé už ne. Hallmark umí lépe - např. "Merlin" je toho dokladem. 50% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudná a neskutečně zbytečně dlouhá pohádka s televizní výpravou, nesympatickými dětskými hrdiny a divnou režií. Prostě typický výsledek produkce Hallmarku. Z nádherné Andersenovy pohádky v této adaptaci mnoho kouzla bohužel nezbylo. Jediným jakžtakž světlým momentem je Bridgit Fonda, ale ani ona nemá šanci utáhnout unylé a pomalu ubíhající tří hodinovou stopáž. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Nápad zfilmovat Andersenovu krásnou pohádku nekonvenčním způsobem mi přišel dobrý. Hlavně to, že Kay a Gerda zde nejsou zobrazeni jako děti a jiskření právě mezi Kayem a Sněhovou královnou tak dává zpracování novou energii a myšlenku. Ale jak tomu bývá, ten dobrý nápad ztroskotává kvůli spoustě romantických klišé, nedostatečnému zapracování velmi rozmanitých motivů (která kniha nabízí na stříbrném podnosu) a také kvůli zbytečné roztahanosti. A je to velká škoda, jelikož z takového nápaditého příběhu by se dalo vytěžit mnohem více.. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem kousek tohoto filmu viděl a připadalo mi to jako slátanina. Nyní můžu říci, že to tak hrozné není - na televizní film to má skvělou výpravu a speciální efekty, i herecké výkony jsou dobré. Jen nechápu, zdali byl tento snímek určen pro děti a nebo pro starší diváky - děti podle mého názoru nemusí pochopit vše (už jen to, že Gerdin otec po jejím zmizení propadá depresi a nebo vztah medvěda a Sněhové královny). Nicméně je to docela povedené, medvěd byl sympaťák a po proměně docela i sexy chlap :-). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama