Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (341)

tron 

všechny recenze uživatele

"Keď si máte vybrať medzi tým, byť dobrý a byť láskavý, vyberte si to druhé." Pár vecí mi troška nesedelo, ale šlo fakt o drobnosti. Napr. veľakrát to vyzerá tak, že nasledujúci „blok udalostí“ budeme sledovať z pohľadu inej postavy, než je Auggie, a nakoniec to nie je pravda (Miranda má približne 168 sekúnd priestoru, rodičia dokonca žiadny). Alebo u niektorých postáv je naznačené, že budú dôležité a nakoniec nie sú (učitelia, riaditeľ). Inak ide o ukážkový feel good, ktorý je hravý (Chewie!), smutný, veselý, aj originálny. Obsahuje pár klišé (šikana), ale aj s tými je narábané predsa len trošičku inak, než sme bežne zvyknutí. Samozrejmosťou sú báječné a prirodzené herecké výkony všetkých zúčastnených. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky sú málo a u štyroch váham. Obyčajná tvár je filmom, o ktorom si spravíte predstavu predtým, než ho dopozeráte. Pretože problémom nie je čo?, ale ako? Ako sa celý tvorivý kolektív vysporiada s úzkou hranicou medzi umením a gýčom, medzi senzitívnosťou a slzopudnosťou, medzi vierohodným a falošným stvárnením. Oceňujem, že v tomto filme uvedené hranice boli prekročené iba sporadicky. Uvedomujem si, aké ťažké je zobraziť všetko, s čím sa odlišný jedinec v živote stretáva a neskĺznuť do šablóny a popisnosti. Z niekoľkých komentárov, ktoré som si prečítal ma oslovil názor, že by sa tento film hodil do škôl, pretože považujem za vhodné, aby ho školáci videli. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedná se o takový ten typ filmu, kde od začátku do konce brečíte, ale zároveň se smějete. Citová ždímačka, která mi ale vůbec nepřišla prvoplánová. A hodně jsem nad tím přemýšlel a myslím si, že obrovský vliv na té nulové prvoplánovitosti mají právě herečtí rodiče, kde Julia Roberts je coby máma neobyčejného kluka naprosto v pohodě a Owen Wilson, který když se na scéně objeví, pokaždé utrousí nějakej vtip, u kterého se prostě musíte smát. Jinak to ani nejde. 113 minut ubíhá naprosto přirozeným tempem, kde Vám autor nevysvětluje, proč je onen chlapec tak neobyčejný, ale snaží se ukázat, jak bojuje s okolím. A jelikož se jedná o dítě, které se snaží vpravit do dětského prostředí, jedná se o chlup horší prostředí, než u dospělých. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tohoto filmu jsem se bál, že jeho úspěch bude v přehnaně sentimentální atmosféře. V tom mě mile zklamal, ale je fakt, že s jeho tématem se nešlo vyhnout určitému klišé a vlhkému kapesníku. Naštěstí scénáristé to zvládli dobře a díky různým úhlům pohledů dokázali empativně proniknout do duší hlavních protagonistů a tím pochopit motivace, které nejsou na první pohled jasné. Výchovný aspekt filmu je cítit a není na škodu, ale podle mě děti - ti malí spratci, by se filmem nepoučili ;-) Ale kdo ví, zkuste jim to rodičové pustit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vcelku chápem tých, čo tomu dali odpad. On to odpad objektívne nie je, ale strašne vás naštvú tie cheer-up frázy tipu, ak ti nikto nezatlieska, urobím to pre teba ja. Augie je obrovským emocionálnym magnetom pre divákov. Jasné, má to ťažké, lenže jeho príbeh robí z filmu tuctový doják. A to paradoxne tým viac, keď sa snaží nebyť tuctový. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • V závěrečné scéně filmu můžete vidět autorku knižní předlohy, R.J. Palacio, jako nadšenou divačku u předávání cen žákům. (Veeria)

Reklama

Reklama