Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LÁSKA SHORA je hravým a vtipným vyprávěním o putování Prokopa a Magdaleny za zatměním slunce. Cestou prožívají nečekaná dobrodružství, mudrují a diky své zmatené povaze se ocitnou málem v nebezpečí. Zároveň je poetickým zamyšlením nad dopravou mezi místy a komunikací mezi lidmi.Hlavně je ale portrétem dvou skutečných lidi a světa kolem nich v nečekané situaci - hraném filmu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film o prirodzenosti vo filme, ktorá z hercov robí skutočných ľudí. Ináč tak trochu Jim Jarmusch alebo Wim Wenders wannabe experiment s jemne filozofickým scenárom. Ale čo na tom, ten, komu sa trafí do vkusu a zmyslu pre humor, by mal byť spokojný. A originalita už aj tak prestáva existovať, tak netreba byť na ňu zbytočne náročný a vysadený. Videné v rámci Season Challenge Tour (týždeň s romantikou). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Experimentální blbůstka několika kamarádů točena výhradně jenom pro ně, nějak takhle to na mě působí. Líbí se mi snaha vytvořit bizarní romantický pár, ale vše bizarní je jen naznačeno a nepracuje se s tím, což je škoda. Proč nerozpracovat, proč se Petr bojí výletů? Místo toho, aby se to nějak řešilo, přijde chlap s písničkou, Petr se lekne a ujede z filmu, doslova. Taky se mi líbí návštěvy míst, kde "není zvuk" (zvuk vypadne) nebo "není obraz" (vypadne kamera). To je na celém filmu nejzajímavější a použito je to jen dvakrát. Škoda. Místo toho film vyplňují nezáživné a nudné dialogy, které jsou občas vyhnané do zábavného absurdna, bohužel, málokdy. Jinak prostě posloucháme dialogy o chození, o tom, že jídlo taky cestuje a sem tam přijde geniální filozofická myšlenka typu "všude nělde na světě zapadá slunce". Zajímavé to nebylo vůbec, vtipné taky ne, nevím k čemu to tam bylo. Herci nic moc, ale to vysvětluje první věta mého komentáře. Celkově to je zbytečně utahaný experiment o netypickém páru, jejichž zvláštnostem se film nevěnuje a spíše je ignoruje. EDIT: Po čase ty 3* dám, sice ta druhá půlka už se dost vleče, ale pořád má co nabídnout. A zajímavé to je určitě, hlavně na českou tvorbu, takže nechápu, o čem jsem tu kdysi plácal. 3* ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Komentované správanie postáv, rozoberanie spôsobu chôdze, pohyb pešo aj autom, spánok, využívanie vypadnutia obrazu či zvuku do humornej mysty linky, neuveriteľné texty piesní aj ich deklamácie a podobné finesy - pospájané do vtipného tvaru, trvajúceho približne hodinu. Potom je to len snaha o používanie podobných postupov a ich pretváranie a recyklácie.. No zásoba tých naozaj inovatívnych a vtipných došla a záverečná polhodina sa tak stáva len zhovievavým čakaním na koniec. 50% ()

JanHá 

všechny recenze uživatele

Utahané a rozvleklé... tak to na mě působilo, i když snad chápu - aspoň částečně - autorský záměr. Prostě to šlo mimo mě, nevtáhlo mě to, hrdinové mi byly nesympatičtí... Možná kdyby film byl kratší. Měl jsem chvílemi pocit, že je to parodie na amatérské filmy, na snahu autenticky zachytit něco apod. Ale ani bádat po smyslu se nechtělo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud nečekáte standardní romanci, dočkáte se hravého filmečku, který experimentuje s tím, co film a divák vydrží. Chyby se tu nepřetáčejí, ale zdůrazňují dalším záběrem, komentáře hlavních představitelů skáčou svým postavám do řeči a chvílemi vypadne zvuk nebo obraz. Kdo má smysl pro humor, bude se skvěle bavit dialogy a neuvěřitelnými texty písní. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama