Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 2

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Slušná investigativní kriminálka, která cílí hlavně na minoritní skupinu lidí, kteří mají rádi hiphop a celkově hudbu The Notorious B.I.G. a 2Paca... nemyslím si, že film zaujme někoho dalšího. Styl vypravování je sice dobrý, ale celkově je to strašně zdlouhavé a dá se v tom jednoduše ztratit. Jediné plus vidím v Deppovi, který nezklamal a je radost se na něj koukat. Čisté 3* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky natočená, sirová kriminálka točená devadesátkovou zrnitou optikou za použití šedivých kamerových filtrů je technicky a také subjektivně vzato technicky jedna z nejvydařenějších za poslední roky. Prošpikovaná dobovými záběry a všemožnými udělátky. I Depp hraje pro něj dost netradiční postavu a není to vůbec zlé. Bohužel tomu ale sráží vaz diletantský scénář, který je zmatečný, retrospektiva příliš kostrbatá a celkově tomu chybí trochu lepší přehled, stejně tak i více šťávy. Je to ale obrovská škoda, protože formálně lahůdka. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh o vyšetrovaní smrti Tupaca a tlustoprda Biggieho. Škoda že len neprináša priveľa nového. Mnoho z verzií kto, koho, kedy a prečo nechal zabiť sme mohli vidieť v životopisných filmoch o oboch nebožtíkoch a hlavne v mnohých kvalitných dokumentoch (napríklad aj v seriáli Posledných 24 hodín života). Na film som sa tešil, no nedostal som tak veľa než som očakával. Skôr som dostal len potvrdenie, že "čierna" kultúra je o drogách, neviazanom sexe, kluboch, zbraniach, násilí, kriminalite a pár milionároch, ktorí vedia rýmovať. A to má podľa mňa ďaleko od kultúry. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Přesně jeden z těch uplně průměrnejch filmů. Nemám rád filmy, který prakticky nejsou dořešený, třeba Zodiak. Tady je to vlastně to samý. Sice se to celou dobu točí okolo vyšetřování vraždy jednoho černýho chlapíka, ale na konci filmu se stejně nedozvíš vůbec nic. Další mínus je tempo filmu, který je tak nějak rozvleklý a občas né zrovínka chytlavý. Johny hrát umí, ale krapet se bojím, že to nej z jeho kariéry už má asi za sebou. I když, mohl by se ještě vytasit s nějakou parádičkou, nechám se rád překvapit. Ať už je to jak chce, vyšetřování z reperskýho prostředí u mě nepadlo na úrodnou půdu, ale to sem tak trochu tušil... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne natočená kriminálka o stále nevyriešených vraždách Tupaca Shakura a Notoriousa B.I.G., ktorá prináša vlastnú teóriu o tom, kto za vraždami stál. V tomto ohľade mi to dosť pripomenulo Stoneov JFK, ale napriek kratšej stopáži nie je City of Lies ani zďaleka tak strhujúci. Celý film sa odvíja na základe rozhovorov policajta s detektívom, ktorý vraždy vyšetroval. Deep v civilnej úlohe je pre mňa nudný ako vždy a môj obľúbenec Whitaker ma tentoraz svojou namyslenosťou a zbrklosťou štval. Film má príliš pomalé tempo, bez poriadnej gradácie a pri finálnom vyústení mi bolo vlastne jedno, kto za všetkým stál. Je to film vhodný hlavne pre ľudí, ktorý sa o túto problematiku zaujímajú. Pokiaľ vám všetci tí motherfuckujúci negri splývajú, tak vás film príliš nezaujme. Ja patrím skôr do tej druhej skupiny aj keď Tupaka som mal rád ako herca. 5/10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Pracovný názov filmu vychádza zo zdrojovej knihy. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo priamo v Los Angeles počas decembra 2016 a skončilo v máji 2017. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama