Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spadá do začiatkov tvorby tohto vynikajúceho režiséra, autora najlepšieho filmového spracovania najlepšieho fantasy, aké bolo kedy vymyslené a napísané... Dejová linka bola síce iba taká priemerná a ľahko predvídateľná, ale občas ma aspoň dokázala pobaviť svojim humorným prístupom (či už v osobe Franka, alebo tých jeho duchárskych pomocníkov). Čo sa týka formálnej stránky, tak tej vážne na tú dobu nie je čo vytknúť. Keby bol trocha zaujímavejší príbeh, išiel by som vyššie, ale takto myslím, že ten lepší priemer bude asi spravodlivý. 65/100 ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Promo reel Jacksonovy nově vzniklé továrny CGI Weta Digital. Tomu je bohužel podřízeno téměř vše a celý film svojí nekoherentností připomíná dobráckého opilce, kterého někdo nechal příliš dlouho mluvit. Nepomáhá ani očividně znuděný Michael J. Fox. Jacksonova režijní hyperaktivita je jinak ale pořád impresivní (ta kamera prostě nebude stát na místě! nebude a nebude!) a Combsova kreatura s tragikomickou mansonovsokou backstory vepsanou po těle je jedna z těch nezapomenutelných. Každopádně z dnešního pohledu jsou Freighteners zejména další upomínkou na schopnost digitálních triků rapidně zpuchřet. Zatímco u Braindead si kolikrát stále říkáte "Tyvole jak tohle udělali?", tak tady se mnohdy akorát shovívavě usmíváte nad tím, jaká tehdy ta počítačová grafika měla limity. Na druhou stranu, nebýt tohoto filmu, nevypadal by LOTR tak jako vypadal, takže nějaké uznání je pořád na místě. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo ulovit spoustu much jedním máchnutím - no myslím, že nakonec ulítly všechny.... Když se zpočátku vykrádají "Ghostbusters", tak je docela sranda. Pak se začnou přidávat další ("Duch", "Nebe počká"...) a divák najednou neví, co si vybrat. Komedie už to být přestává a horor ? Já tedy nevím, čeho se báli ostatní, ale hororových prvků je tu velmi málo .... Nicméně - režisérův potenciál je tu znát a vidět (i když asi jen jednou) se to dá - 50%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně čtvrtá Peterova parodie a poprvé to nebude za 5*, což mě trochu mrzí. Film mě totiž bavil a líbil se mi, jen jsem čekal podstatně víc humoru. Jinak to ale byla slušná jízda se spoustou dobrých nápadů a vychytávek (režisérova fantazie opět pracovala na plné obrátky). Kromě menší dávky humoru se Přízrakům moc vytknout nedá, přece jenom jde o parodii, která si hned od začátku stanoví vlastní pravidla, ta úmyslně porušuje a tím se vysmívá mnoha žánrovým klišé duchařských hororů. Může si dovolit takřka zabít člověka a pak mu s hurónským smíchem vrátit život přesně tak, jak to bývá ve velké většině vážně tvářících se žánrovek. Funkční výtah v x-let zaniklé nemocnici? Žádný problém. V nebi vám řeknou, že ještě nepřišel váš čas a do toho vám zesnulá exmanželka přeje, abyste byl šťastný? Sen nejen všech vdovců. Problém ovšem je, že jsem si tyhle věci uvědomoval až zpětně, v danou chvíli totiž tolik nevyzněly. Pravděpodobně je u tohoto filmu nutnost zhlédnout ho znovu, aby si divák vše patřičně vychutnal, resp. v mém případě tomu tak zřejmě bude. Přes jistou nevyrovnanost to tak celkově vidím na slabší 4* a někdy v budoucnu si rád dám repete. ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný fragment scenáristického manželského dua Peter/Fran potěšil, i s takovým odstupem času. Sice je film poměrně překombinovaný, roztěkaný a čerpající z jiných snímků, ale to na druhé straně vynahrazuje dobré obsazení (M.J.Foxe vs slizoun Busey) s dobrou technickou a vizuální stránkou. 7/10. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)
  • Peter Jackson si podle svých slov vymyslel celou zápletku při cestě na nákup. Hned poté ji doma sepsal a pouze dvoustránkovou verzi předvedl producentům, kterým se to líbilo. (Ajinka126)
  • Režisér Peter Jackson a výkonný producent Robert Zemeckis usilovali o uvedení filmu do kin na Halloween, ale nepovedlo se jim přesvědčit studio, které zvolilo letní slot. Toto rozhodnutí se ukázalo jako nešťastné, protože film si na sebe v kinech nevydělal. (HellFire)

Reklama

Reklama