Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (218)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky slušné řemeslo, ale celé je to napsané takovým tím neosobitě mdlým způsobem. Skáče se tam z místa na místo, film se na žádný aspekt, postavu či dějovou linii dostatečně nesoustředí a ještě se plýtvá místem na afektovaný taneční pseudoart. Nekompromisní a nekomplikované finále potěšilo, byť celkově rozpačitý dojem z filmu už moc nezachránilo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné dramatické události velmi nezajímavě vylíčeno. Navíc pár věcí je přidáno.Ocenil bych více historických detailů než romantickou vsuvku. Přitom popisností je ve snímku více než dost. Palestince máme pochopit – jen se mstí kvůli svým rodinám.Nácvik elitní jednotky trvá 15 minut a je dost nepřehledný a s tanečním vystoupením. Bourání zdi kvůli selekci cestujícím je vděčný detail. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět tak nejúspěšnější protiteroristický zásah v dějinách je pro filmaře pořád vděčné téma. Nevím kolik zde hodnotících vidělo předchozí verze. Toto je totiž již čtvrté zpracování této události a i když nemůžu mluvit o nějakým průseru, tak tomu kdo se o tuto problematiku zajímá bych spíš doporučil starší verze Operace blesk a Operace Entebbe. Tohle je dost zkratkovité. Vzhledem k stopáži to mohla být strhující jízda, ale je tu zbytečně moc nepodstatných scén na úkor těch důležitých. Každopádně kvalitní filmařina to nepopírám a ty slabší 4* bych dal, ale hvězdu dolů sráží nezvládnuté a odfláknuté finále. No a prostříhávat finální přestřelku záběry na tanečnici která nezvládá své kreace a padá na hubu opravdu nebyl šťastný nápad.65% ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, Padilha to pojal zajímavě a originálně, vždyť filmy podle skutečných událostí nemusí být jen převyprávěné tupé střílečky. Ano, chybělo mi hlubší prokreslení postav hlavních aktérů, včetně rukojmích, kteří byli nakonec zabiti. Jinak jsem byl spokojen, včetně závěru a skvělou Echad Mi Yodea. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

S teroristy se nevyjednává. 1)  Český dabing (nebo to tak je i v originále?) ze začátku mazal rozdíly mezi mluvou - hebrejsky, německy, anglicky, francouzsky - все ровно. Později najednou všichni začali mluvit přirozemě. Nedošlo mi, proč._____ 2)  Skutečné rozpaky ve mně vzbudily samy o sobě výborné taneční vložky, které jen odváděly pozornost a snižovaly tempo._____ 3)  Rovněž závěrečné osvobození rukojmích bych čekal detailněji zpracované a přehlednější. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Filmovalo sa predovšetkým na ostrove Malta a vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)
  • Akce byla tak troufalá, že únosci vůbec nepočítali s možností útoku Izraelců. (Cocacolix)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama