Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane ľudia povedia, že to má myšlienku s presahom, hlbší dej a atmosféru. Na druhej strane, že sa jedná o niečo, kde nefiguruje žiadna logika, je to plné metafyzických kecov, ale tvári sa, že vám to chce niečo veľmi dôležité zdeliť a tí inteligentní na to prídu a nemusia to mať na rovinu povedané. Pravda je asi niekde medzi a jednoduchá myšlienky je zaobalená vo vrstvách naoko uhladeného, no pre mňa vrcholne nevkusného balastu. Nijako veľmi ma to nezaujalo, nijako veľmi ma to nepobúrilo, niet dôvodu pozerať ďalšiu sériu. 8/8 - 55% ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

OA je seriál jaký tady možná ještě nebyl. Ne dokonalý, ale přesně ten, u kterého dáte všech 8 dilů za sebou. Ze začátku vlastně moc ani nevíte, o co jde a když se dodíváte, tak si říkáte, to už je vážně konec? Všechno zahaleno tou správnou dávkou tajemna, v čele s Brit Marling, jejíž role byla víc, než přesvědčivá. PS. skoro poslední scéna, na tu jsem čekal vlastně už zhruba od první třetiny. Jedním slovem perfektní. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 pecky, ale ani pořádně nevím za co... Nudilo mě to, drásalo to moji nervovou soustavu (neměnná kondice po léta vězněných lidí, jejich nestárnoucí hadry, stabilní výzor, jejich neschopnost přemoci jednoho psychopata), hereckou manýru Brit Marlingové už jsem nemohl vystát, konec byl pro mě naprosto rozpačitý a neuspojivý... Co se mi naopak líbilo, byl například popis pošramocené a odlišně fungující psychiky dlouhodobě zadržovaných vězňů. Celkově mám pocit, že mi v tomto případě něco uniká, že nemám kapacitu na to, abych si dokázal domyslet, co tu zůstalo nevyřčeno. Bez toho, na co možná nestačím, jsem toho ale dostal málo. Na 3 hvězdy by to bylo málo, ty neodráží kvalitu, ale pouze můj alibismus. P.S.: S malým časovým odstupem nabývám dojmu, že to byl 8mi hodinový mindfuck. To je přepych, který si nechci dovolovat a ostatní od něj hodlám v rámci možností varovat. Snižuju proto hodnocení. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

V nemocnici je hospitalizována mladá žena Prairie Johnson (Brit Marling), která byla sedm let pohřešovaná. Pozornost vzbudí také to, že se jí vrátil zrak ztracený v dětství... Pro diváky zajímavou postavu hraje Jason Isaacs jako Dr. Hunter Aloysius "Hap" Percy. Od finální epizody jsem čekal asi úplně něco jinýho. S případnou další sérií v tuhle chvíli nepočítám. Zhlédnuto 8 epizod z 1. sezóny. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama