Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 100% - Je náramně snadné vzít koncept mírotvorné hlavní hrdinky a začít se smát ezoterickým významům, militantním veganům a vůbec vyrábět další prvoplánové humory. Protože jsem podobným směrům slušně vzdálený, troufám si říct, že se stačí jen na chvíli zastavit a snad každému musí být jasné, že OA žádný podobně návodný příběh nevypráví. Jako někdo, komu vadí, když se něco až moc snaží vymezit proti ostatním a být extra alternativní, rád vidím, že tohle je pravý opak. Seriál plný emocí, nenásilných zvratů a napětí tím tíživějšího, čím dál seriál postupuje a paradoxně i čím nenápadněji se tváří. 2. série - 90% - Od první do poslední epizody nevím, jaké hodnocení mám pokračování dát. Na začátku diváka až provokuje tím, že ničím neodpovídá na konec minulé sezóny a místo toho vrší lavinu dalších otazníků, později jen velmi neochotně pojí tři dějové linky k sobě, občas na diváka pomrkne (kapesní miniroboti), občas ho až zkouší z toho, co vydrží (Nina na pódiu v klubu), ale nikdy neucouvne před dalším možným krokem vstříc originalitě. Měl jsem tenhle seriál rád nejen proto, že byl jiný, to na mě ne vždy funguje. Ale že se rozvíjel do čím dál širších osnov a mrzí mě, že mohu jen slepě hádat, kde by časem skončil. Už to, jak drzým způsobem mi chrstl scénář do tváře poslední minuty sezóny a tím pádem i celého počinu, je tak trestuhodné a přitom odvážné, že doteď nemám slov. Brit Marling je osobnost o to větší, že věřila, že takhle neuchopitelný seriál by sledovala víc než jen hrstka věrných. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

OA považujem za jeden z najlepšie rozbehnutých seriálov, ktorý skončil (respektíve prvou sériou ani neskončil) v podstate tragicky. Po prvých veľmi kvalitných častiach, ktorá nastolí otázniky a prekvapenia, príde časť tretia, ktorá je jednou z top seriálových dielov, aké som za posledný rok videl. A od štvrtej časti som sa nestačil čudovať, do akej ezoterickej hatlaniny sa to celé posunulo. Čím bližšie ku koncu, tým horšie. A čo je tiež neuspokojivé je nerovnomerná stopáž jednotlivých častí. Na začiatku majú cez hodinu, ku koncu okolo polhodiny. Absolútna nevyváženosť vo všetkom a s ohľadom na to, čo som videl, mám pocit, že tvorcovia písali scenár pod vplyvom. Vyzdvihujem ale skvelý výkon Jasona Isaacsa a čo musím dať dolu je zas netflixovské podprahovky, ktoré pôsobia ako päsť na oko. V prvej časti to bol takmer explicitný sex dvoch hercov, ktorých vzťah sa nijako neodvíja, ich pomer nemá žiadnu súvislosť s dejom, proste šlo o to len ukázať niečo ako soft-porno... Ale na čo? ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zkouknuto ve dvou dnech, ale po posledním díle mám v hlavě ne guláš, ale rovnou kotel guláše. Jenže tentokrát to není zrovna pochvala, protože poslední díl mi přišel tak blbej, až se mi nad tím přemejšlet nechce. Takovej mindfuck za každou cenu, protože do 7. dílu jsem se v pohodě chytal. U scény ve škole nastoupilo jenom wtf a blížil se mi hořkej smích v kombinaci s trapnym znechucením. Škoda, těch 7 dílů mě bavilo (až na těch 5 pohybů, co to sakra bylo? Nějakej pseudošamanskej tanec?), poslední to bohužel krutě zazdil. Nejspíš jsem to nepochopil, ale nedá se svítit. Nepotřebuju polopatický vysvětlení, ale tohle nepobrala ani polovička a ta má v chápání divnejch konců mnohem vyšší úspěšnost... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi nic co by mě ve výsledku nějak oslovilo. Údajně stejně povedený Netflix kousek jako Stranger Things. Tak to už vůbec. Problém už jenom se samotným seriálem je takový, že je pro mě tak těžké u tohoto seriálu tak udržet pozornost, že jsem asi teprve ve čtvrtém díle zjistil o čem to asi přibližně je a ve třetím díle jsem zjistil, že je hlavní postava vlastně slepá. A tohle by se nemělo stávat. Je mi jasné, že v tom hraje roli i možná moje nevole ve sledování, ale i přesto není moje práce, abych se nechal zaujmout nějakým seriálem. To on musí udělat sám tím jak je udělaný. Ale chápu, že sto lidí, sto chutí. Mám docela problém s tím, že ten seriál je vlastně i nedokončený. Asi bude víc sérií, ale i tak jde o to, že já si sám ani nejsem jistej, na co jsem vlastně koukal. Tohle nebylo rozhodně něco, co by silně zaujalo mou pozornost. Prostě ne. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)

Reklama

Reklama