Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vidět krásnou Jenifer je radost, kord polonahou až nahou ale o to tu přeci nejde. Výborné špionážní drama o důvěře nedává prostě divákovi klidu a až téměř do konce není jasné kdo na jakou stranu hraje. Výborné, tohle mi fakt sedlo, sice se tam pořádně nic neděje, tempo je pomalé, ale má to tu správnou atmosféru špionů. Spokojenost a scena z mučení stahovačkou kůže byla absolutně lahodná... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že kniha je mnohem komplexnější a nešlo jí zpracovat méně než 140 minutovou stopáží, ba naopak mi přišlo, že spousta linek byla ještě zásadně zkrácena. Na mě to ale bylo celé poměrně zdlouhavé a pořádně jsem se nedokázal na film naladit. Tandem Lawrence-Lawrence už toho má hodně za sebou a co se týče nějakých těch řemeslných kvalit, tak tady není o čem pochybovat, barevná paleta krásně symbolizuje studenost celého konfliktu a chvilku jsem i přemýšlel o tom, že kdyby se všude neválely ty ultrabooky a smartphony, tak se jedná o 30-40 let starý konflikt. Naproti tomu J-Law přijmula rozhodně nejodvážnější roli v kariéře a jistě se jí moc nelíbilo, že Rudá volavka tak zásadně prohučí a kritikou bude odsouzena jako laciné ruské soft-porno, bijící na první signální. Celkově je tedy Red Sparrow dle mého rozhodně dobrý film, který si svou cílovku jistě najde, ale bohužel nenaskýtá moc důvodů, proč bych na film rád vzpomínal, nebo si jej pustil znovu. Ale možná to tomu bude více sedět v televizi než v kině. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že Jennifer Lawrence tu měla hrát naprosto nekompromisní vražednici bez špetky emocí. Škoda ale, že ona je taková ve většině filmů. Další problém jsem vnímal například i v tom, že se jedná o špionážní thriller a já jsem na konci byl úplně jalovej z toho, co se vlastně stalo. Nehledě na to, že na špionážní thriller tady bylo tak strašně málo napětí a akce, že jsem u těch skoro dvou a půl hodin nevěděl, jestli mám uvařit večeři nebo začít uklízet prach. Naštěstí to ale zachraňovala samotná krása Jennifer, která je veliká a dva její herečtí kolegové - Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. K jejich respektu jsem film dokoukal a uznávám, že tento film je alespoň průměrný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence místy k sežrání, tempo často k uzoufání. Přitom to začíná velmi slibně. Zápletka šlape, atmosféra je vtahující. Křup a kariéra primabaleríny je tatam. Stejně jako zajištění pro talentovanou dívku i její nemocnou matku. Když Dominika zjistí, co stálo za jejím zraněním, vezme hůl a v koupelně divadelní šatny rozjede inferno. Zaujme tím svého strýce, který má vliv na nejvyšší místa ruské politiky. Dostane se tak do výcvikového zařízení pro ty, jež mají využívat bystrosti, vypočítavosti a vlastního těla ve prospěch státu. Hutně vystavená atmosféra ovšem začíná slábnout s množstvím situací, do kterých se naše volavka dostává. Zvolený minimalistický styl mi nevadil, těkavá hudba Jamese Newtona Howarda mě udržela v napětí, stejně jako přesná a odvážná Lawrence. Sex je tady prezentovaný v naturalističtější formě, která nemá být příjemná ke sledování. Nadhled tady nemá místo. Na můj vkus ovšem naše hrdinka velmi záhy přijímá novou úlohu, její přeměně se těžko věří. Stejně jako vztahu s agentem Joelem Edgertonem. Stejně jako několika spletitým zvratům a motivacím bývalé baletky. Přesto je třeba ocenit realističtější a tíživější pojetí špionážního filmu, škoda jen, že chybí větší tah na bránu. Nepotřebuju akční jízdu, nějakým dvěma třem drásavým akčním scénám navíc bych se ale nebránil. David O. Russell a Francis Lawrence. Dva muži, kteří se zatraceně výrazně zasloužili o vzestup herecké dráhy Jennifer Lawrence. Zatímco díky prvnímu má tři Zlaté glóby a jednoho Oscara, druhý ji představil komerčněji naladěnému publiku. Nyní je profesní cesty svedly znovu dohromady. Není to zlé, párkrát jsem ale musel přivřít oči. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád (relativně) chytré špionské filmy, tak tady bude spokojen. Osobně mi v první chvíli nedošlo, že film se má odehrávat v současné době, protože kdyby se pár věcí změnilo, mohl být klidně zasazený do osmdesátek. Vede to k zamyšlení, jestli se toho od pánu železné opony v rámci tajných složek tolik změnilo. Rusové jsou tu drsní, zákeřní, efektivní a bez empatie k jedincům. Američané jsou klasicky schopní, ale samozřejmě ti hodní - škoda, že film není méně černobílý. Samotná hrdinka Dominika je zajímavá a Jen bez problémů film utáhne, jen jsem měla problém uvěřit, že by její výcvik proběhl takto rychle. Schoenaerts jako její sviňácký strýček je parádní, Irons a Ramplingová tradičně charismatičtí. Jen Edgerton je mdlý a radši bych ho znovu viděla za kamerou. Potěšilo, že film nešel cestou tradičního happy endu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Děj k filmu se odehrává v Rusku, kde se film dostal do kin jako poslední, a to 31. května 2018. (Varan)
  • Barva, kterou si Dominika (Jennifer Lawrence) barví vlasy blond, je barva maďarské kosmetické značky Kallos Cosmetics. (MakiMaki)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama