Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (156)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jiřinu Bohdalovou nemám rád jako člověka. Ten, kdo se pohybuje kolem filmu ví, co to je za "charakter". To však při hodnocení hereckého výkonu by nemělo hrát roli. Jiřina se dlouhé léta topila ve vlastní karituře, proto jsem rád, že v tomhle snímku to zvládla. Byla snesitelná, nepřehrávala...do role se hodila. Každý milión dobrý není veselý film. Odhaluje hlubší deformace společnosti. Ani závěr nebyl podlézavý, takže dobrý...70%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zelenka sa nechal inšpirovať americkou produkciou a pokúsil sa námet pretaviť do našich podmienok a doby. V celku úspešne. Postavy presné, charakterové, ťahúni aj s prerodom. Chamtivosť, špinavá hra právnikov, súd a drahé autá, to k tomu jednoducho patrí. Navyše ešte skvelo zahraté skvelými českými hercami. 3 z 5 ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Zelenka a jeho parta. Tentokrát s tímto výtvorem mohl celý ansambl z fleku navštívit i kinosály, kdejaký rádoby trhák by tento film strčil do kapsy. Velice dobře natočené silné drama, ač nejsem fandou Bohdalky, musím říct, že mě opravdu mimořádně překvapila. Ostatní herecké výkony, ala Vetchý, Preiss, Dulava, Vilhelmová a v neposlední řadě Miroslav Hanuš, který sbírá z mé strany za poslední dobu jen samá pozitiva, byly taktéž skvělé. Česká televize opět překvapila. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Jeďte. Prachy dělaj člověka, doslova a do písmene. A zatímco pro mne zde zůstává sympatičtější ta starší generace herců, tak ta mladší mne iritovala. A to nejen nepříjemností charakteristik jejich jednotlivých postav (zde musí dojít k naprostému pochopení), ale též svým hereckým projevem, který byl víc neprofesionální než by bylo u takového projektu záhodno. Příště třeba i méně známé tváře, zato se schopností hrát vážnější, smysluplnější role než je u těchto zvykem. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Každý podle svého svědomí. Návrat Zdeňka Zelenky a Jiřiny Bohdalové na televizní obrazovku je silným příběhem o lidské sounáležitosti, o tom, jak někdy stačí málo, aby člověk ztratil to nejcennější, svou čest a důstojnost. Škoda jen některých drobných scénáristických zaškobrtnutí, které kazí celkové vyznění filmu. Bohdalová hraje perfektně a adekvátně věku i roli, Vetchý předvádí jednu ze svých mimořádných kreací a Preiss tomu dodává lehký šarm a noblesu. Rozhodně je to film k hlubšímu zamyšlení, s poselstvím, které není tak marné, jak se mnozí domnívají. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)
  • Irena (Jiřina Bohdalová) odříkává na poradě šest základních fází plánování, jsou to: Zaprvé nadšení, zadruhé vystřízlivění, zatřetí zděšení, začtvrté hledání viníků, zapáté potrestání nevinných, zašesté vyznamenání nezúčastněných. Text nevymyslel autor scénáře, ale nejspíše lidová tvořivost. Ještě v dobách hlubokého socialismu koloval republikou jako ilegální samizdat. (sator)
  • Filmovalo se i v restauraci LA BOCA v Praze v Truhlářské ulici. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama