Reklama

Reklama

Perinbaba a dva světy

  • Česko Perinbaba 2 (neoficiální název) (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je Lukáš, syn Alžběty a Jakuba z kultovní pohádky Perinbaba. Rozhodne se vydat do světa na zkušenou. Touží najít pravou lásku a své vlastní štěstí. Od počátku jeho putování mu tu a tam pomůže najít správnou cestu hodná Perinbaba, zatímco smrtka Zubatá se mu snaží škodit a klade mu do cesty nebezpečné nástrahy. Brzy najde chytrého psa Ucha a společně se vydají nalézt bájnou zemi hojnosti, která podle pověstí leží za sedmero horami a sedmero moři až na samém konci světa. Na zámku se během své cesty dostanou do vězení, ve městě zničí i zachrání velkou svatbu, v zemi divoženek se Lukáš zamiluje, pomohou zachránit pohyblivé město a v království, ze kterého zmizely všechny ženy, se musí utkat s havraními bojovníky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (60)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Je cítit, že do toho Jakubiskovi paštrngovali (hodili vidle) lidé ne tolik schopní, jako on sám, někde uprostřed se to sype jako peří z nebes, přesto to, co v nové Perinbabě Jakubiskovo je a co mám na jeho tvorbě ráda, stačí na nostalgickou emoci, která mi dovoluje laskavě přimhouřit oko. Je jasné, že se zvedne vlna kritiky, je to vyvařené, ale za sebe napíšu, že času ani vstupenky nelituji, vyšší hodnocení dávám za scény, které mi jeho tvorbu připomněly, kterých bych si přála sice víc, ale hak se říká: dobrého pomálu. Beru to jako příjemný flashback, chlapec v roli Lukáša je skvělý, Lucie taky, čas ukáže, jestli se k pohádce budu vracet, ale dneska mi to sedlo. Mávnout křídly a letět... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nech si každý hovorí čo chce mne sa to páčilo a dôstojný záver jakubiskovej tvorby. Azda to najlepšie v poslednej dobe zo Slovenska po vydarenom invalidovi. Chápem aj tie odpadové hodnotenia čo pokračovanie ani nevideli. Taktiež aj päť hviezdičkové hodnotenia. Za mňa objektívne na 4* ale keďže to má tak málo percent a idú Vianoce treba byť štedrý a dám plný počet. Veľkým plusom bolo aj natáčanie v mojom rodnom meste Kežmarku a okolie Spiša. Hlavného herca Lukáša poznám z YouTube tvorby a je talentovaný herec. Čo ale musím vytknúť boli tie lacné efekty ale na naše pomery super. A otravná pieseň paslo dievča pávy, ta melódia sa často opakovala a nepochopil som ani zaradenie tejto pesničky ku záverečným titulkom keď vyšla pekná Slovenská od zosnuleho Žbirku. Alebo mohli vybrať pôvodnú nostalgickú pieseň z jednotky. Ja to už mám v kine za sebou a ozaj ide o peknú rozprávku z našich končín ktorá by si zaslúžila minimálne nad 50% zas taká katastrofa to nebola. Kto vie prečo to odkladali a že sa toho nedožil sám veľký jakubisko. 5* ()

Reklama

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Slovenský Harry Potter podľa Jakubiska s hercom z rodinných záležitostí v hlavnej úlohe. Keby mi niekto po vyjdení z kinosály kázal prerozprávať dejovú líniu, bez srandy by som to nedal... Najväčšia výčitka smerom k filmu - to čo mám na Jakubiskovi najradšej (humorne podané korenie života medzi riadkami), tam nebolo ani kúsok. Najväčšie plus jednoznačne herecký výkon Dana Nekonečného, ktorý to nehral. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašný maglajz. Sled nenaväzujúcich scén, ktoré sú poskladané z nenaväzujúcich záberov, príšerných postsynchrov a hereckých výkonov ako zo Súdnej siene. Našťastie sa občas objavil nejaký pekný moment (dohromady asi tak na 5 minút z pocitovo štvorhodinpvého filmu). Jedničku nemám rád, no vážim si ju ako dobrý film. Takže som aspoň nemal pocit nejakej svätokrádeže (a preto prihodím hviezdičku k dobru). No najčastejšia reakcia počas sledovania bola WTF. 3/10 ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Velmi nesourodý guláš, kterým občas problískne pár sekund Jakubiskovy retro-poetiky. Těžko zjistíme, za co může on a za co ti, kteří po něm film dokončovali, ale je bolestně patrné, že se všechno mnohokrát razantně přestříhávalo, přezvučovalo a jinak měnilo. Obsahuje to několik extrémně WTF scén, ale zdůrazňuji, že to (bohužel) není tak špatné, aby to bylo zábavné. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (8)

  • Cirkusové scény se natáčely na Horním náměstí v Přerově. Režiséra Juraje Jakubiska oslovila architektura náměstí a také nádherné lípy uprostřed. [Zdroj: Denik.cz] (Narcis)
  • „Diváci mi často psali, ať natočím pokračování Perinbaby. Bohužel Giulietta Masina už není mezi námi a já kvůli tomu nemohl vyhovět, protože jsem si nedokázal představit, že by ji ztvárnila jiná herečka. Naštěstí současné technologie mi pomohly změnit názor. Přicházím s novým příběhem, pohádkou jednadvacátého století, která nám vrátí i milovanou Giuliettu,“ prohlásil Juraj Jakubisko. (Duoscop)
  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama