Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že ruská kinematografie je posledních 10 let na výborné úrovni. Zde natočili pohádko-fantasy film a funguje to parádně! Příběh je jak pro dospělé, tak i pro mladší diváky. Je to hezky propojené s moderní dobou a postavy jsou sympatické, mně osobně se nejvíce líbil vodník. :D V pohádce je snad vše a nic tam nechybí, takže dávám plné hodnocení. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to jako když se zmodernizuje a upraví sovětská pohádka Po neznámých stezkách. A jsem příjemně překvapen prolnutím moderního světa a světa ruských pohádek a bylin Bělohoří. Pěkně vymyšlený příběh se svižným dějem, podbarvený humorem. Za velmi dobré herecké obsazení bych zmínil Konstantina Lavroněnka v roli Kostěje nesmrtelného.  Zkrátka  vězeňské role mu jdou. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kéž bysme i v Česku měli takhle vymakaný pohádky. Popsala bych to jako takový prdlý pokus o parodii na ruské legendy a mytologie a koneckonců i na pohádky obecně. Je to šmrcnuté o nenásilný humor, který ve většině případů funguje, má to originální koncept a mixuje to dva odlišné světy úspěšnou metodou zapojování moderních aspektů. Plusové body to má samozřejmě za efekty a kulisy. Rezervu si ale ještě nechávám pro další díly. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice originální ruské fantasy s pohádkovými prvky a příjemným humorem, který nenudí. Poslední roky je ruská kinematografie minimálně po technické stránce na velmi vysoké úrovni splňující současné standardy. Moc filmu nepomohla příliš moderní hudba, která se mi do pohádkového světa absolutně nehodila. Naopak si mi líbily snad všechny pohádkové postavy, které se zde objevily. Baba Jaga, chaloupka na kuřích nožkách či vodník byli skvělí. [70 %] ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Neznám bohatýra Mickey Mouse..." Pro mne velké překvapení. Moc jsem od ruské fantasy neočekával, ale ta silná parodie na ostatní filmy z tohoto ranku se povedla. "Krásná žena a nemluví, to je splněný sen..." A především se povedly dialogy, kdy jsem se mockrát popadal smíchy za břicho. Kdyby nepoužili tu chaotickou akční kameru, tak se nebojím dát plný počet. "Vyzývám tě na souboj, jako frajer frajera!" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama