Reklama

Reklama

Nelítostná

(festivalový název)
  • Jižní Korea Aknyeo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když byla Sook-hee (Ok-bin Kim) malá, zabili jí otce a v kriminální organizaci z ní vychovali nájemnou vražedkyni. Po smrti svého mentora (Ha-gyoon Sin) dostane Sook-hee šanci pracovat jako vládní agentka. Když se po několika letech konečně zdá, že její život začíná být normální, vrátí se jí do života minulost. (LangiJ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, ve které jedna holka v nekonečném POV záběru postupně a potupně zruší desítky nabušených gangsterů, je až na frenetickou kameru naprosto kulervoucí. A pokračování a la okopčená Nikita je taky ještě fajn. Ovšem škodolibý scénárista (a rejža v jednom) se nejspíš rozhodl svůj film po slibném rozjezdu co nejvíc domrvit, a tak do děje implantoval nejen tlusťoučkou "roztomiloučkou" dcerku, ale i dementní linii s romanticky dvořícím se sousedem-fízlem. Klel jsem jako pohan a proklínal toho vola, že touhle prasečinou nezvratně narušil dosavadní tempo i atmosféru a počal film kormidlovat kamsi do hnilobně zatuchlých vod středního proudu. Tenhle způsob kontrastu (nebo snad syntézy?) nasládlého kýče a syrové brutality mi nesedí a upřímně řečeno tuhle typicky korejskou perverzitu příliš nechápu. A i když se nakonec naštěstí vše obrátí k lepšímu, tedy k horšímu, takže end vůbec není tak úplně happy, je moje čtvrtá hvězda přece jenom trochu rozpačitá. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Neskutečná akční podívaná pro všechny fanoušky filmů Hardcore Henry nebo Raid. Místy se sice tvůrci nevyhli zbytečným americkým střihům, ale většinu filmu jde téměř o mistrovské dílo hlavně co se hravé kamery týče. Pátou hvězdu nezaslouží čistě kvůli zbytečně zmatenému vyprávění nezajímavého příběhu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Som veľmi rád, že sa po pár kľudnejších rokoch juhokórejská produkcia opäť začína trochu viac venovať aj akčnému žánru a The Villainess je opäť len dôkazom, že im to ide veľmi dobre, aj keď tentoraz predsa len úplne inak, než kedykoľvek predtým. No to rozhodne nie je zápor, skôr práve naopak. Tu netreba na nič čakať, už samotný úvod vyzerá, ako to najlepšie z Hardcore Henryho, no film sa tohto štýlu našťastie po celý čas nedrží, potom by to mohlo časom omrzieť, ale je podstatne rozmanitejší a hlavne prvá tretina mi prišla poriadne dynamická a žánrovo teda mimoriadne atraktívna. Ale od juhokórejskej produkcie sa čistokrvného akčného filmu asi nikdy nedočkám a tak nasleduje prakticky plnohodnotná dráma, kedy už dostane hlavný priestor príbeh a postavy a tak akcia ide úplne do úzadia. To síce celkovo určite nie je objektívny zápor, dejovo ma to bavilo, síce to nie je ničím originálne, ale tieto zápletky o špičkových agentoch a nájomných zabijakoch bez ohľadu na pohlavie, ktorí sa z rôznych dôvodov postavia proti svojim bývalým zamestnávateľom a podobne ma nikdy neprestanú baviť. Ale vzhľadom na kvalitu a vysokú zábavnosť akcie ma to predsa len trochu mrzí. Ale aspoň finále je opäť dynamickejšie a akčnejšie. No aj tak si myslím, že dejovo to mohlo byť podané trochu inak, aby to bolo údernejšie a hlavne funkčnejšie po emocionálnej stránke, lebo tu sa často najprv udeje samotná akčná sekvencia a až neskôr sa divák dozvie, aký bol k nej vlastne dôvod a toto podľa mňa nie je správna voľba. Takže aj takto sa mi to dosť páčilo, ale v klasickom dejovom podaní by to fungovalo lepšie. S obsadením nemám väčší problém, hlavná hrdinka mi nadmieru vyhovovala, poteší môj obľúbený Shin Ha-Kyun a výborné vedľajšie postavy, len by to možno chcelo nejakého plnohodnotného záporáka, tu prakticky nikto nie je čiernobiely a tak som sa ani nemal dôvod tešiť na pravú pomstu. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je perfektná. Je vynikajúco a mimoriadne nápadito natočená a zostrihaná, tu sa kľudne aj behom jedného súboja vystrieda nespočet rôznych pohľadov, ale tak, aby to nekazilo prehľadnosť, takže s týmto sa tvorcovia teda riadne vyhrali, inak choreografia akčných scén možno nie je až tak prepracovaná, ale vynahradzuje to množstvo zabitých, či už pomocou rezných alebo strelných zbraní a hlavne ich drsnosť. Ale prekvapivo vydarené sú aj rôzne naháňačky. Najviac sa mi páči celá úvodná fáza, naháňačka na motorkách, ale aj finále, no všetka akcia je výborná. Technicky sa dá vytknúť iba pár horších efektov, prevažne vo finále, ale inak je film vizuálne veľmi atraktívny. Takže je mi jasné, že každý juhokórejský akčný film musí mať aj výraznú dramatickú líniu, preto tej akcie nie je zase až tak moc, ale celkovo ma to dosť bavilo, určite sa dalo niečo doladiť, ale akcia je skvelá a zvyšné stránky majú tiež svoju kvalitu. 78% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Malo to zosadiť Hardcore Henryho, pre mňa sa tak nestalo, na to to boli pre mňa zbytočne dlhé a zbytočne stavajúce do hlavnej úlohy ženu. Ženy si viem predstaviť ako hrdinky v xy filmov, ale zrovna do tohoto mi to nesedelo, ale možno to bolo len herečkou. Inak dobrá r-ková akčňárna. Kórejci to vedia. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Korejská Nikita, kde tečou a stříkají litry krve jako v Kill Billovi. Různorodé akce je tam dost, ale pokud jde o formu zpracování, čekala jsem víc. Některé scény mi tam přišly jako pěst na oko a asi největší problém jsem měla s kamerou při rvačkách - byla strašně roztřesená a snímala z tak divných úhlů, že občas nebylo skoro nic vidět. Jinak se mi příběh mstící se matky, která nejdřív pracuje jako nájemná vražedkyně a pak vládní agentka, líbil. Po dlouhé době jsem zas v něčem viděla svého oblíbence Shin Ha-kyuna, měl opět charisma na rozdávání a jako záporák válel, ale ani ten to u mě nevytáhnul výš než na lepší průměr - 3,5*. Přeloženo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • „Od začátku jsem měla pocit, že pro tuto roli musím udělat maximum. Víc, než pro kteroukoliv jinou roli, kterou jsem kdy dostala. Protože v budoucnu vznikne celá řada podobných snímků s divou v hlavní roli, chtěla jsem, aby tato role - tato konkrétní postava - byla něčím výjimečná. Jiná. Odlišující se od všech těch budoucích. Bylo to pro mě opravdu vyčerpávající. Na snímku, vlastně na své postavě, mám-li to říct takhle, jsem pracovala osm měsíců. Pracovala jsem na akčních scénách, na akční choreografii a na všech dalších hereckých aspektech, jen abych byla dokonale připravená. Aby v okamžiku, kdy se to všechno bude odehrávat přímo před filmovými kamerami, tak abych bych měla potřebnou jistotu. Abych měla pevnou půdu pod nohama, a aby to poznali i samotní diváci.“ Prozradila nepřehlédnutelná jihokorejská herečka Ok-bin Kim v pozdějším rozhovoru k filmové roli, která ji stála tolik námahy a úsilí. (Conspi)

Reklama

Reklama