Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v ospalém pensylvánském městečku zmizí malý chlapec, místní řidič náklaďáku, který trpí Aspergerovým syndromem, převezme roli detektiva a pustí se do posedlého pátrání s cílem dokázat, že jde o vraždu... Donald Devlin pracuje jako popelář v pensylvánském Harburghu, bývalém ocelářském městečku, které má už ty nejlepší dny za sebou. Donny je neduživý svobodný otec, který trpící autismem. Společně se svou nejlepší kamarádkou Donnou Reutzelovou tráví dny vyvážením odpadků z domů obyvatel tohoto zapadákova, a ve volném čase soustředí veškerou energii na to, aby byl co nejlepším otcem své dcerce Wendy. Po zmizení Tylera Zeiglera se však Donny pustí do neúnavného pátrání s cílem odhalit, co se s malým chlapcem ze sousedství stalo. (Cinemax)

(více)

Recenze (42)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi líbil, dávám horní hranici průměru. Scott je sociálně neohrabaný popelář. V tomto procesním thrilleru fascinuje jako zranitelný ale pozoruhodně podivný svéráz. Je to dramaticky nehybné a zápletka je provrtaná dírami. Ale na Zemi oceli stojí za to se podívat kvůli chemii mezi Scottem a jeho hereckou partnerkou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná je na tomto filmu skutečnost, že hlavní roli tu hraje regulérně psychicky labilní Andrew Scott, který se ve své roli doslova vyžívá. Nebývá to v dramatech zvykem. Blbý je, že Vám jeho chování nemusí úplně sednout a během sledování se můžete z jeho chování klidně i vzteknout stejně tak, jako kolikrát jeho dcera. To je ale jediné, co Vám na filmu může vadit natolik, že ho třeba i odsoudíte. Přitom je to obrovská škoda. Země oceli je excelentně ponurý filmařský zážitek z klasického buranského amerického prostředí, které pěkně vrcholí, s čímž Vás přesvědčí v závěrečné scéně, která je v rámci dramat jedna z nejlepších, co jsem za poslední dobu viděl. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Trocha som sa pozastavoval nad tým, prečo angličanmi točený film posadili do amerického prostredia. Ale budiž, atmosféra a ludia v tom mestečku ako aj hlavne postavy, vrátane doktora, detí či dokonca šerifa do toho perfektne zapadli. Takže Autisticky smetiar pátrajúci po niečom, čo mu neustále vrtalo v hlave bol už len čerešničkou na tejto filmovej torte, vrátane úžasného záveru.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller postavený především na Andrew Scottovi, který lehce vyšinutého popeláře zvládl na výbornou. Nicméně bych uvítal, kdyby se do příběhu namontoval někdo normálnější, kdo by hlavního hrdinu výrazněji podporoval a dal jeho pátrání větší punc důvěryhodnosti. Uvítal bych i temnější atmosféru vzhledem k tomu, o jaké téma se jedná. V tomto případě zasazení do Irska, které se vzhledem k produkci i obsazení nabízelo. Celkově slušná jednohubka, která ale měla na víc. 60% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dávám sice čtyři hvězdičky, klaním se ale spíš k pěti. Atmosféra dokonalá, a přesto, že většinou nenávidím tak strašně pomalý vývoj děje, Steel Country to naopak dokonale pomohlo. Cením si toho, že se tvůrci snažili natočit film tak, aby jej divák mohl prožívat podobně jako autistický Donald. Toho mimochodem Andrew Scott zahrál absolutně bravurně, čímž znovu potvrdil, že dokáže zahrát úplně jakoukoliv roli. Závěr filmu sice nijak významně nepřekvapil, ale já jsem s ním byla naprosto spokojená. Sama nevím, proč hodnotím pouze čtyřmi hvězdičkami, možná hodnocení po dalším shlédnutí ještě upravím. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v americkém státě Georgia. (GASTON73)

Reklama

Reklama