Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 6

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (142)

asirtes 

všechny recenze uživatele

Pozitíva: Keira ukázala svoje zaujímavo neforemné telesné krivky úplne bez. Sklamania: Celý film je vo svojej podstate založený na neustálom imbecilnom jednaní postáv, čo človeka celkom dosť vytáča. A Keira ukázala svoje zaujímavo neforemné telesné krivky úplne bez. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je úžasným, romanticko – dramatickým zážitkem, který sice určitě neohromí originalitou, ovšem bohatě to vynahradí silnými emocemi, více než přesvědčivými hereckými výkony a dokonalou atmosférou. Zápletka je tedy opravdu jednoduchá, dalo by se tvrdit, že i značně předvídatelná, samotný příběh je ale i přesto značně poutavý a nenudící. Celé je to ale především o postavách, jejich nitru a postupném vývoji mezi třemi lidmi, poznamenanými krutostí války, jejich následném postoji k životu a vyrovnáváním se s danou situací, a v tomto ohledu je to vážně dokonale přesvědčivě zpracovaná filmová látka, která mě osobně ohromně oslovila, snad až strhla a skutečně jsem se všemi ústředními postavami upřímně soucítil a přiznám se, že emočně vyhrocený závěr mě pak dostal úplně do kolen, prostě velká paráda. Zásadní vliv na těchto mích dojmech mají každopádně i perfektní herci, kdy by před Keirou roztál snad každý a Jason s Alexandrem mají charisma i hereckého umu na rozdávání, a tato trojka tu vážně rozehrává dramatický koncert, který mě chytil za srdce. Vše pak ještě podtrhuje též již zmiňovaná atmosféra, která je neskutečně působivá a celému příběhu dodává na věrohodnosti a podmanivosti. Zároveň to má celé i spád, takže já jen zopakuji, tato podívaná je velice silným a působivým filmovým zážitkem, který se možná drží tradičních žánrových pravidel a postupů, nicméně její zpracování je natolik výtečné, že si určitě zaslouží diváckou pozornost a já, s přiznáním, že krapet nadhodnocuji, dávám plný počet*. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Filmov, odohrávajúcich sa krátko po skončení vojny v práve zbombardovanom Nemecku nie je tak veľa, preto som myslel, že by to mohlo byť čosi pre mňa. O tom bombardovaní tu toho nakoniec veľa nebolo, ale zas to nebolo až tak zlé a zvládol som to do konca. Dvaja manželia, Angličania, ktorým syna zabila nemecká bomba sa nasťahujú do domu nemeckého otca s dcérou, ktorej zas anglická bomba v Hamburgu zabila mamu. Najprv to vyzerá, že sa niektorí spolubývajúci na seba nemôžu ani dívať, ale my vieme, čo to niekedy znamená, keď sa žena (ako že) nemôže pozrieť na chlapa. Nuž a teda anglický plukovník (a inak v pohode chlap) svoju ženu kvôli povinnostiam zanedbáva a Keira ho začne podvádzať s domácim. Teda absolútne nič pre mňa . Ach pardon, lebo to som prezradil celý, celučičký dej. Ale musím zase povedať aj to, že až tak som sa s tým pozeraním netrápil. 49% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je něco klasického. Jako bych sledoval současnou technikou a se současnými herci natočený příběh, který opravdu vznikl krátce po válce, opravdu se natáčel v rozbombardovaném Německu a to, co na pozadí trochu vousaté romantické zápletky sděluje, jako by chtěl opravdu a upřímně sdělit všem. Kdybych to měl zkrátit, asi nejhorší na něm je český název. Naopak Keira Knightley, Jason Clarke a Alexander Skarsgård jsou dokonalí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zraněná srdce je válečná červená knihovna, která není tolik kýčovitá a má dobré herce. Nicméně je zcela předvídatelná a najdete tu snad všechny možné žánrové klišé, což stejně diváci od tohoto typu snímku očekávají. Keira Knightley je tu zase v roli dívenky v tvrdém světě postiženém válkou. Sekunduje ji zde velice dobře vybraný Jason Clark, nicméně nejlepší herecký koncert si užijeme díky Alexanderu Skarsgårdovi (ten um se v jejich rodině zřejmě fakt dědí). Zraněná srdce se odehrávají v kulisách zničeného Hamburku. A tyto kulisy mu sluší. Pokud tedy chcete věnovat pozornost nějaké romantické dobovce, která dobře vypadá a i se v ní stejně dobře hraje, sáhněte po Zraněném srdci. Není sice výborný, ale dobrý ano. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Před distribucí se změnil český název filmu, který byl původně „Následky války“. (hansel97)

Reklama

Reklama