Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (106)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Také nejaké pekné a dokonalé to bolo, ešte aj každý zádrhel sa rýchlo vyriešil. Ale je veľké šťastie, že sa tí traja našli a dokázali žiť svoj nekonvenčný život navzdory všetkému. Pozadie a príbeh samotnej WW vcelku zaujímavý, aj napriek tomu, že tá nová, filmová z 2017-ho ma absolútne nezaujala. Film ani chvíľu nenudí, výprava, kostýmy a hudba úžasné, herecky tiež slušné a Rebecca? ... tak tá excelovala. 3,5* ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně odvážné, takové čisté, jednoduché, ale přitom neskutečně plné plno "vzkazů" pro další generace :) Měla jsem tam 3 obrovské chvíle s husí kůží - 1) když se sešli v hale, kde se hraje divadlo a poprvé se tam k sobě všichni 3 přiblíží nejblíže, 2) když Olive oblékne do toho kostýmu, 3) když jdou společně jako jedna za Marstonem do nemocnice - to je tak krásně symbolické. Film si nebere vůbec servítky, sexualita je propíraná horem dolem, jen si myslím, že jejich postavy byli tedy hodně neopatrné a vášeň, kterou prostě nemohli skrýt - tak byla jejich kamenem úrazu. Trojice, která je excelentní a jejich "jiskření" a sexuální touha - tak to se dalo krájet a maximálně jsem si to užila :) ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

portrét -bezpochyby- zajímavého a fascinujícího člověka, myšlenkama zcela, mimo své doby (za to, veškerý obdiv a respekt) jen škoda, že ne, v lepší režijní péči (!) i když snaha byla; hlavně v těch tichých, intimních momentech, skvěle herecky načasované, jemně eroticky dráždivé, odvážné a osvobozující, aneb slovy pana profesora: „Jedinou nadějí na mír, je naučit lidi, kteří jsou plni nesvázané a rvoucí se síly, aby se nechali svázat – aby našli potěšení v podrobení se autoritě laskavosti.“ ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bohužel slíbil, že nabídne něco, o čem se zde jedná v posledních asi 20 minutách. Vážně jsem čekala, že se zde dozvím, jak vlastně Wonder Woman vznikla, ale tahle část příběhu mi přišla taková hodně odbitá. Naprostou většinu děje tvoří milostné estrapády polygamního trojúhelníku, což mě osobně zase tolik nezajímalo. Není to špatný film, ale myslím si, že mohl být vytvořený trochu jinak a opravdu více soustředěn na tuto legendární postavu, která se v posledních letech opět vrací do povědomí veřejnosti po celém světě. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně něco jiného než by člověk čekal a než slibuje název,ale vůbec to neznamená že jde o špatný film.Vznik Wonder woman je tu spíše okrajovou záležitostí a film se většinu stopáže věnuje profesorovi a jeho dvěma ženám.Jakkoliv tenhle polygamní vztah v té době určitě nebyl zrovna tím co by společnost schvalovala a nebyla to tak procházka růžovým sadem,je třeba ocenit,že film na něj nenahlíží nikterak dramaticky a nechce pudit slzy,nebo popichovat divákovu lítost.Naopak film po celou dobu působí hravě a s velkým nadhledem,takže nakonec je z něj hodně příjemná oddechovka...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)

Reklama

Reklama