Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Minimalistická, “3j” poviedková, dokonale spracovaná duchárska “ne-zábava”, ktorá nedokáže zaujať natoľko, aby divák prepadol pocitu úzkosti. Prvá story strašidelná nuda, druhá čisto priemerná záležitosť, nebyť tretej, zrod “Ghost stories” nemá žiadne opodstatnenie. Tá totiž aspoň mierne zdvíha tep, pričom za zmienku stojí najmä pár originálnych okamihov či samotný príbeh. Takto aspoň za 3, inak žiadna sláva .. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu strašidelný horor s několika opravdu děsivými momenty. Docela se divím vlažnějšímu přijetí, jelikož když nedá nějaký horor do kin James Wan, tak se divák dostane maximálně k pár DVD béčkům které co si budeme povídat, občas můžou jedině mírně překvapit. Proto je tenhle kino horor z Británie docela příjemným osvěžením. Atmosféra pochmurného ostrova nemá chybu, příběhy jsou dobře napsané, skvěle odehrané a hlavně příběh z lesa nemá chybu, jelikož tenhle druh strašení vyloženě vyhledávám. Škoda toho docela ujetého finále, které se dalo trochu předpovídat a i když nejsou Ghost Stories naprostou dardou, dobrým a strašidelným hororem jsou určitě a to mi jako hororovýmu fandovi dělá radost. V budoucnu večer za deště klidně dáme repete. Martin Freeman naprostý démon.70%. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Natočené a zahrané je to dobre. Finálna pointa ale všetko ničí. Snaha o prepojenie sa síce cení, ale výsledok necháva príliš veľa otvorených koncov. A hlavne samostatné poviedky čerpajú vlastne z čoho? V čom je to celé konzistentné? V hlavnej postave vyšetrovateľa? Na čo potom tri rôzne poviedky o troch rôznych ľuďoch? Snaha byť iný, sa miesi so základnými dramaturgickými štruktúrami, ktoré by som u tohto diela čakal a ktoré sú nefunkčné. Nakoniec mi bolo aj ľúto že som si to pozrel. Zanechalo ma to úplne prázdnym. Čo je škoda. Čakal som niečo sofistikovanejšie a artovejšie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem dosti netradiční „duchařská antologie“ nám postupně nabídne tři různorodé případy, jejich obsah i samotná kvalita se v ledasčem liší, ale přesto je i něco spojuje. Tím nemyslím jen hlavní postavu, která je vyšetřuje, ale i fakt, že jejich úvody nejsou zrovna moc záživné, občas se v nich objeví i kapka toho černého humoru, ale když už se oni „postižení“ dají do vyprávění, pocítil jsem zlepšení atmosféry a nenudil jsem se u toho. Ten první s hlídačem starého a opuštěného psychiatrického ústavu byl vcelku snesitelnou, leč nikterak originální podívanou, která nám nabídne již mnohokrát použité rádoby lekací scény, ale i tak si tu atmosféra držela snesitelnou úroveň. Druhý příběh se točí okolo podivínského mladíka, který nežije zrovna v ukázkové rodině, sám rád lže, jeho pokoj je vybaven nejrůznějšími a hlavně dost děsivými kresbami a řídí auto i bez řidičáku. Což se mu jedné osudné noci stane osudné. Srazí totiž podivné stvoření, které mu od té chvíle nedá ani trochu oddechu a jeho psychika zůstane natrvalo otřesena…Tady se mi asi nejvíc líbila ona pasáž v mladíkově domě, kde bylo na první pohled vidět, že nic není v naprostém pořádku, ON sám se choval jako pako a ty malůvky na zdi pokoje byly opravdu úchvatné. No a ten poslední o dospělém muži, jenž dlouho otálel se svou manželkou s dítětem a když už se jim konečně zadařilo, tak mělo na svět přijít cosi ďábelského, tak ten byl dobrý snad jen při jeho vyvrcholení s brokovnicí a prostředím kde se natáčelo. Jinak tam totiž moc kvalitní podivné k vidění nebylo. Všechny tři příběhy pak prováže opravdu nepovedený a divný konec, který se mi nelíbil už vůbec. Tvůrci se tomu sice snažili dát šokující odhalení, ale já zůstal spíše zklamán a navíc jsem se cítil i tak trochu podveden. Ghost Stories tak nakonec vidím jako obyčejný průměr s několika slibnými momenty, ale nezvládnutým „vyvrcholením“. Nic, co bych musel vidět znovu. 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Profesor zaoberajúci sa paranormálnymi javmi sa dostane k trom prípadom, okolo ktorých sa točí nespočetné množstvo nezodpovedaných otázok. Vydáva sa ich rozuzliť, ale čaká ho desivá cesta a objavy, ktoré zmenia celý jeho skeptický pohlad na túto problematiku. - Nič pre mňa. Pozeral som to na niekolkokrát, pretože som nevydržal počúvať tie ohavné prízvuky, ale ani dejovo ma to vôbec nezaujímalo a niečo tak monotónne som už dlho nevidel. No a keď sa to s tými slabými hercami dostalo až do záveru, tak ten so svojou nezmyselnou a hlavne opozeranou pointou toto dielo v mojich očiach úplne pochoval. Plusové body treba rozhodne prirátať za obdivuhodné vizuály a kameru, ale to v tomto prípade nestačí, pretože mám pocit, že ten scenár napísal ten zhnitý retard, ktorý sa tam objavil na konci a smial sa ako zmyslov zbavený. Ale kludne si to pozrite, pretože všetci moji oblúbenci tomu zatial napálili štyri hviezdičky, takže v tomto prípade je zrejme problém na mojej strane. + herec z Severance a The ABCs of Death 2 + herec z World War Z ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)
  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)

Reklama

Reklama