Reklama

Reklama

Boj s obry

(festivalový název)
  • USA I Kill Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá Barbara Thorson (Madison Wolfe) je úplnou outsiderkou své generace, navíc poblázněnou do světa Dungeons & Dragons. To má bohužel za následek, že Barbara nemá žádné kamarády a ani pochopení svého okolí. Barbara se proto začne do svého světa fantasy a magie uzavírat čím dál tím častěji, což jednoho dne zapříčiní, že svoje vysněné tvory začne vídat ve skutečném světě. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Je mi strašne ľúto tvorcov, ktorých teraz budú všetci strhávať za to, že „lol, veď je to vykrádačka A Monster Calls, loser“. No, nie je. Pravdaže, snímky majú mnoho podobných čŕt, ale I KILL GIANTS adaptáciou originálneho komiksu, ktorý vznikol PRED knihou A Monster Calls. Fakt, že film dorazil nedlho po Bayonovej snímke je len čistá náhoda. Aj keď je to smola. Ide však o kvalitne natočený a herecky perfektný debut. Madison Wolfe je absolútne bezchybná, atmosféra je patrične depresívna a melancholická, emócie pravdivé a uveriteľné. Rozhodne tomu dajte šancu a nenechajte sa odradiť tunajším (opäť dokonale mimóznym) hodnotením. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Je to solidně natočený i zahraný, ale pointa by se klidně vešla do 20-minutové "short-story". Film, kde se prakticky nic neděje a skončí to tak, jak jste celou dobu tušili. PS: Malé děti s psychickými problémy skutečně nejsou schopné uvědoměle hláškovat, ať už si scénárista namlouvá cokoli. To bohužel působí zcela nevěrohodně a rušivě. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem si vzpomněl na perfektní A Monster Calls a kvůli tomu jsem začal ty filmy srovnávat. Bohužel I Kill Giants postrádá silnější příběh a postavy, celkově takové utahané. Zoe nemusim, takže to filmu taky nepřidalo. Koukat se na to dalo a chvílema to i zaujalo, ale prostě proti A Monster Calls to neobstojí. 60% ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká nevyužitý potenciál. I Kill Giants má solidní premisu balancující na hranici reality a fantazie, kdy divák sám moc netuší, jak se věci mají. A ačkoliv je zpočátku takové tápání zábavné, film si s tím hlavním odhalením dává načas až příliš - závěrečná citová ždímačka tím pádem příliš nefunguje, protože místo aby se film věnoval více největšímu traumatu hlavní hrdinky (popř. jej rozehrál nebo naznačil o něco dříve), zabývá se malichernostmi a zbytečnými opakujícími se dějovými odbočkami. K závěrečnému dojetí tak nedojde, protože ačkoliv Barbaru divák pozná pořádně, to podstatné zjistí až těsně před tím a tím to celé jen tak vyšumí do ztracena. Což je škoda, protože Madison Wolfe je talentovaná a ve své roli je výborná, film má slušnou výpravu a osobitý styl a místy to celé dává vzpomenout na výbornou Terabithii. Kvůli zpackané struktuře nakonec ale zůstává dalece v jejím stínu, bohužel. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "I Kill Giants" je o chlup slabším odvarem "Volání netvora: Příběh života" jen v holčičkovském podání.. Příjemné lehce děsivé prostředí mlžného útesu.. Kruté děti, komplikovaná sestra, uhlazená kamarádka, lehce vlezlá školní psycholožka nakládají malé Barbaře plný kotlík traumat, která se snaží řešit prostřednictvím imaginárního světa, kterej je prostě boží.. Žádný poníci jen krvelačná obří monstra.. Průměrný filmový počin spíše pro dospělého diváka.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Inspirováno komiksovou novelou z roku 2008 „I Kill Giants“, kterou napsal Joe Kelly. (UncleMorty)

Reklama

Reklama