Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Jůlinka je normální holka. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (77)

Gig 

všechny recenze uživatele

Režisér Bajaji natočil i tuto Ladovskou pohádku a já vám říkám, že ji mám daleko radši. Už pro to, že princezna není nemastná neslaná slečinka v šatičkách, už pro ty strašidla a čerty. Postavy nejsou černobílé a cirkusové prostředí miluji. Jo a hlášky jako “dávám tě princi, říkám principálovi” zůstanou věčné. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, proč po téhle princezně pátrali, když se už konečně ztratila. Ovšem česká strašidla si získají srdce diváka vždy a Jůlinka se naučila karetní triky. Některé věci mě nepřestanou okouzlovat... a proto krasojezdkyně dodnes mají na hlavě korunku. (V životě jsem takovou neviděla, ale stejně se mi to strašně líbí.) ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Tomuto pozapomenutému dílku se tady vytýká mnoho a dá se s tím i souhlasit souhlasit. Ale přes všechny nedostatky (zmatený scénář, laciná produkce, divné peklo i čerti, absence jakéhokoliv příběhu) to pro mě bylo takové milé a příjemné pokoukání. Hláškující kůň, cirkus, ujetí čerti, výborná scéna se ztracenou kozou. Princezna moc milá, stejně jako všechny postavy, které v tom příběhu vystupují. Neexistuje tady vlastně žádné napětí, celé to příjemně plyne. V pekle nemáte nejmenší pochybnost o tom, že princezna Julie čerty přechytračí se snadnou lehkostí. Odnesl jsem si z toho hezký pocit, který ve mně setrvává i druhý den, což je typické pro vše, kde zanechal svůj rukopis (ať už malířský či spisovatelský) Josef Lada. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Zacatek predcil konec, ovsem nebyla tu vubec spatna pohadka. Neni to zcela typicky pohadkove, lehce spis jako televizni film. Vyprava velmi chuda. Ale musim rict, ze pribeh byl obstojny, mozna i trochu lepsi nez obstojny, neotrely napad s cirkusem se mi libil. Hodnotim vse spise kladne, vsak videt to jen jednou asi staci. Neni to ten typ filmu, co se da opakovat porad dokola. Vykon Petra Mikula je primo priserny. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Scény s cirkusem vznikaly v obci Hroby u Radenína. Natáčení se zúčastnil cirkus Berousek, který na místní louce postavil maringotky a šapitó. Dnes na místě stojí bioplynová stanice. (Seteh)
  • Filmovým sídlem pana krále (Oldřich Vlach) byl zámek Červená Lhota. Dále se natáčelo na Hrádku u Úštěka, v Záluží, Varvažově či v Křešicích a okolí. (rakovnik)
  • Cirkus Berousek na natáčení zapůjčil i několik svých zvířat, konkrétně šlo o koně, papoušky a opici. (Seteh)

Reklama

Reklama