Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (181)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie so všetkými známymi z prvého dielu. Oproti jednotke tu pre mňa prím hral Claude a zaťovia neboli až takí vtipní, ale samozrejme viacero zábavných momentov vzniklo aj vďaka ním (najmä Chaovi a Davidovi). Opäť sa jedná o milú, inteligentnú komédiu, s viac vydarenou situačnou komikou ako tou verbálnou (tá mi prišla trochu nasilu), skvelým Claudom a rodičmi Charlesa. Niektoré vtipy (verbálne) boli zrecyklované z jednotky, ale celkovo mi prišiel v niektorých momentoch tento diel vyzretejší, aj keď asi menej waw ako prvý. 7,3/10. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce došlo k obrovskému propadu v kvalitě. Přes lehké téma snímek pokulhává a táhne se do očekávaného finále jako porouchaná lokomotiva. Pointy jednotlivých vtípků jsou jasné ještě před jejich vyřčením a nebo jsou tak nezajímavé, že prostě nestojí za řeč. Velebení Francie je totální trapas. Čína lepší, tak čau. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo tam po tom, že sa jedná prakticky o prevarenú verziu skvelej prvej časti?! Multietnická rodinka Verneuilových sa vracia v plnej zbroji, vybavená skvostnými hláškami, vycibreným situačným humorom a ako čerešničku na torte vám naservírujú nejaké tie prekvapenia v podobe ďalších absurdných situácií. Stávka na istotu je ale miestami dosť citeľná, takže odporúčam pustiť si túto časť s dobrým časovým odstupom, aby ste nemali ten pocit, že sa vám niektoré gagy opakujú. Francúzi to ale aj napriek tomu vedia podať s patričným šarmom a dôvtipom, takže im to vlastne ani nemôžete vyčítať. Obsadenie si zopakovali prakticky všetci herci z prvej časti a to považujem za najväčšiu devízu, pretože toto obsadenie považujem za hlavný tromf celej produkcie. Takže za mňa dva palce hore, vôbec by som sa nenahneval, keby z toho spravili trilógiu. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak je recyklace úspěchu někdy obtížná, ukazuje sama hlavní zápletka. Čtyři důvody proč zmizet a čtyři způsoby, jak je udržet, jsou absolutně postavené na hlavu, ale chápu, že vymyslet něco pro celý ansámbl z jedničky není jen tak. Ten životní optimismus, co z toho cáká, je fajn, ale zároveň se mi trochu příčí svět, kde platí Paříži, zaplatím tě.. Většinu podařeného humoru zajistí Clavier de Balzac a jeho žena, včetně lopatového zneškodnění Afghánce s Alláh ví jakým pásem.. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak mohou různé sexuální orientace, rasy a kultury žít krásně pohromadě v prosluněné Francie. Já bych si také přál, aby lidé k sobě byli slušní a ohleduplní bez ohledu na barvu pleti, vydělané peníze a sociální statut, jenže tak to prostě nefunguje. Nefunguje a nikdy nefungovalo. Zvláště pak ve Francii. Asi proto točí tyhle filmy, kde chtěj na chvíli věřit v opak. Celý film je tak unylý a nudný. Posledních pět minut je tak sladkých, že se z toho člověk skoro až dáví. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Keď letia hlavné postavy z Pekingu do Paríža, na záberoch je vidieť lietajúci Airbus A380, v ďalšom zábere však pristáva Boeing 777. (Babulik)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)
  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)

Reklama

Reklama