Reklama

Reklama

Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao

  • Hongkong 八仙飯店之人肉叉燒飽 (více)

Obsahy(1)

Sadistický psychopat, který zabije při hádce protihráče v hazardní hře prchá před policií do Hong Kongu. Zde začne pracovat v místní restauraci jako kuchař. Majitel i s celou rodinou za záhadných okolností zmizí a náš antihrdina převezme vedení nad restaurací. Každého, kdo by na něj chtěl vrhnout stín podezření, nemilosrdně zlikviduje a pomele do jídla hostům. Po určité době přesto vzbudí podezření u místní policie, je zatčen, vyslíchán a mučen, aby prozradil, co se stalo s majitelem a jeho rodinou. V druhé části filmu sledujeme nátlak policie, spoluvězňů a lékařů za účelem získání informací nebo doznání, že má ve "ztrátě" rodiny prsty. (Flipnic)

(více)

Recenze (51)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá klasika a to po právu, jedná se o výtečnou záležitost. Na jedné straně máme lehce stupidní humor mezi členy policejního sboru, na druhé umíněného řezníka zabijáka a jeho bezcitné počínání. Je to bláznivý, ale ten humor mi v tom vůbec nevadil, bavil jsem se. Docela to celkově odlehčil, a jestli je to plus nebo mínus, toť otázka - tenhle film je místy vážně sick, ale celkově zase až tak nepůsobí. A čím to že je to sick? No například je zde prvotřídní scénka znásilnění, epizoda s masovými těstíčky (což je napůl opět humor), jedna solidní porcovačka zaměstnance, ale hlavně onen vyhlášený masakr sedmičlenné rodiny (plus babičky), který přijde až na závěr a kolem kterého se to vlastně celé točí. Když se náš hrdina Mr. Wong přibližuje se sekáčkem v ruce ke zbývajícím čtyřem malým holčičkám, klečícím na podlaze, tomu říkám moment. Naříkají marně, všechny je podřeže, naporcuje a vyhodí - tak to dělá s každým... Čili jak říkám, má to své sick chvilky, ale přesto oddechovka, nemůžu si pomoct. Jinak líbil se mi občasný důraz na zvláštní detaily, herecký výkon představitele hlavní role, a režisérovo neskrývané zalíbení v Coca-Cole:) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po více než roce jsem se rozhodla oživit matnou vzpomínku z THS, kde se mi tento snímek dostal pod kůži a v paměti mi zůstal i s nepěknou vzpomínkou na protivné komediální vložky. Napodruhé se nic nezměnilo, humorná policie otravuje stále stejně, ale už to není důvod, proč tomuto snímku odepřít bodové absolutorium. Protože i přes všechny ty drobné vady si na konci člověk sedne na prdel. Navíc ten přerod z polokomedie do opravdu krutého explotation je boží. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dávám si facku, že jsem film tak dlouho odkládal!! The Untold Story je nejen nejbrutálnělší horor z HK CAT 3, ale také nejbrutálnější horor 90. let, víceméně Prequel k Macabre!! Kraluje zde Anthony Wong, ten chlap se narodil pro tyhle role šíleného psychopata, vraha, či maniaka, dokonale mu to sedí. Film obsahuje pár výtečných sekvencí, na které teda v životě nezapomenu, taková scéna ve vězení, kde dostává hlavní hrdina pořádně na prdel, šikana nejhlubšího zrna či samotným závěrem, kde ukážou zmasakrování celé rodiny včetně 4 dětí, které jsou následně rozporcovány na kousky a to vše na kameře!! Tohle je tedy jednak velká odvaha vzhledem k době vzniku a také velký výsměch všem cenzurovaným hororům v 80. i 90. letech.Oprávněná kultovka. 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční kombinace velmi laciného humoru s docela slušnou brutalitou. Vyvraždění rodinky v závěru filmu bylo opravdu velmi silné kafíčko, žádná bezkofeinová záležitost. Hlavní hrdina je slušný sympaťák a kuchař, neboť jeho výrobky na bázi lidského masa chutnaly nejen celému policejnímu sboru. Nudných pasáží se autoři sice nevyvarovali, ale nebylo jich mnoho. Vidím to na takové pěkné 3* ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale na mě nefungovala ani jedna rovina filmu. Humor mezi členy policejního sboru má spočívat v tom, že si poručík Lee každý den přivede na okrsek novou kurvu a jeho podřízení mu nad ní budou slintat. Ale není tu ani náznak o humor, on si ji prostě jen přivede a pak s ní buď odejde nebo ji nechá vyhodit. Násilí mě také neposadilo na prdel. Wong je zrůda už jen od pohledu, k vraždění nemá žádný významný motiv a bůh mi odpusť, v závěru jsem ho snad i litoval. Což ale přikládám za vinu filmu, ne mně samotnému. Celkově mě to zase tolik nešokovalo, ale žaludek se místama nepříjemně svíral. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Film volně vychází ze skutečné události, ale není přesnou rekonstrukcí. V roce 1985 vyvrhlo moře v Macau kusy lidských těl. Policie zjistila, že by se mělo jednat o ostatky čtyř osob. Po osmi měsících policie obdržela dopis, kde bylo varování a informace o zmizení deseti osob - majitele restaurace "Baat-Sin", dalších osmi členů jeho rodiny a jedné najaté pracovnice. Policie po delším vyšetřování zajala pracovníka jménem Wong Chi Hang, který se nakonec přiznal k zavraždění všech deseti osob. Před tím, než měl proběhnout soud, však Wong Chi Hang spáchal v cele předběžného zadržení sebevraždu. (Flipnic)
  • Média později roznesla, že Wong Chi Hang zbytky těl obětí servíroval hostům. Toto však nikdy nebylo dokázáno a pozitivně zjištěno. Proto je to považováno spíše za "urban legend", která se stala nejvyprávěnější kriminální historkou v Macau, Hong Kongu a Kuang-tungu. (Flipnic)
  • Jedná se o jeden z nejextrémnějších, nejnásilnějších a nejbrutálnějších filmů v historii... (Flipnic)

Reklama

Reklama