Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, není to tak dobré jako Čtvrtá hvězda, ale vlastně ani nemohlo a snad ani nechtělo, protože tenhle seriál na to jde zase trochu jinak. Petr Zelenka o něm říkal, že ho točil hlavně pro pobavení a že ačkoliv ke konci trochu zvážní, pořád to nebude nic hrozného. Měl pravdu. Od prvního dílu jsem sledoval všechny ty postavy, které mi postupně byly z různých důvodů méně a méně sympatické, abych se na ně tuším v (před)předposlední epizodě díval se skutečným odporem, ale přitom mě pořád zajímalo, co s nimi bude. Je to zásluha dobrého scénáře a samozřejmě dobrých až výtečných herců. Humor je občas poněkud lacinější a sitcomové situace příliš okatě připravované, ale čert to vem, když jsem se vždycky tak těšil na další díl. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto špičkových herců, kteří by dokázali plasticky ztvárnit kohokoliv, jenže Zelenka je svým scénářem cpe do jednorozměrných karikatur. Melíšková by zvládla bez problémů zahrát se všemi odstíny domácí paničku, která se tragikomicky po smrti manžela snaží postavit na vlastní nohy a naráží na své sebeklamy (Ženské zbraně), jenže nakonec je z ní v Zelenkově podání karikatura naprosté blbky. Voříšková a Adamczyk nemají ani to - celých dvanáct dílů jsou jejich postavy charakterizovány pouze promiskuitou. A Neužil ml. s Čermákem jsou prostě hodní ňoumové hledající svou bohyni, které by mohli sloužit. Češi se konečně naučili točit sitcomy jako v Americe, jen s tím rozdílem, že tady jsou všechny postavy bezcharakterní svině. Snad se někdy v budoucnu naučíme točit i "dramedy". ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkovou potenci tvůrci postupně rozmělnili do výsledných rozpaků. 1) Co je lepší? Vynikající hodina či dvě nebo průměrných šest hodin s hezkými okamžiky? 2) Divadelní hru jsem neviděl. 3) Až bude Bartoška v krematoriu mít smuteční řeč za kapitána Filcku a budou k tomu hrát Pichny, pak opustím svůj oblíbený obchůdek Dušní 3 a přidám se k partě ze Studia Zero. Uspokojí mě tam 39letý Václav Neužil a 31letý Marek Adamczyk. A s ostatními zůstanu (rád) jen u toho dabovaného hekání. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Začátek je vážně skvělý, ale postupem času seriál ztrácí komediální "drive" a žene se do průměrnosti. Herci dost dobří, jednotlivé zápletky také, bohužel celkový děj dost slabý. Dal bych více prostoru Tereze Voříškové na úkor Kláry Melíškové a i Hynek Čermák by si zaslozžil o něco více času na obrazovkách. Další věc, kterou jsem ocenil jsou výstupy různých herců, které seriál pěkně doplňují. V jednotlivostech je to super, v celku lepší průměr. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo tak nadějně, i vesměs všichni herci mi byli sympatičtí a když se na chvíli objevil Krobot a pak zas utekl, tak jsem ocenil návrat v posledním díle "Čekali jste, že budu nasranej?" Zasmál jsem se jak naposledy snad u 6. dílu, pak šla úroven hodně dolů. Samozřejmě se mi hodně líbila Voříšková, z Čermáka možná zbytečně udělali hnupa a to závěrečné dejme tomu dojemné vysvětlení proč to vlastně všechno dělal příliš neospravedlnilo, to jak moc velkého hnupa. Naopak mi tam vůbec neseděla paní Melíšková a přestože je to jinak docela hezká ženská, tak tady bud strašně přehrávala, nebo neumí hrát, vůbec mi neseděla její postava nebo to jak vystupovala. Také různé dějové vsuvky byli strašně zvláštní... dabování filcek nebo těch prdů, to byly i na mě tak nechutné díla, že vůbec nechápu co to tam dělalo. Nebo v závěru útok na dvojčata v Americe? Z jakého důvodu to tam bylo? Bud to kvůli sledovanosti strašně rychle ucvakli a tvůrci nemohli dotáhnout své myšlenky do konce, nebo fakt dohromady lepili neuvěřitelné ptákoviny. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Old Woman“ od K's Choice. (danielsaf2)
  • O svém působení v seriálu Filip Švarc prohlásil: „Když mi řekl režisér Petr Zelenka, že mě chce do obsazení, byl jsem šťastný. V momentě, kdy jsem se dozvěděl, že budu hrát jen pár minut a ještě k tomu sám sebe, již méně, a když jsem se dozvěděl obsah své scény, štěstí vyprchalo úplně. Ale hrát pod vedením Zelenky se nedá odmítnout.“ (sator)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama