Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

silentname 

všechny recenze uživatele

Aj keď je "Siberia" prázdnym filmom, tak mám pocit, že Keanu Reeves si nevybral úplne najhoršie. A už mal filmy, ktoré dopadli oveľa horšie. Tento film má len problém, že je predvídateľný, nemá správne smerovanie, chce to viac thrilleru a hlavne akcie. Reeves sa ukázal, že akčne filmy zvláda a tu je to neschopnosťou režiséra spracované často ako uspávanka. Osobne poviem, že časti s diamantami mi nevadili, ani jeho vzťah s mladou ruskou Katjou, no stále som mal pocit, že by sa z filmu dalo spraviť viac. Plus koniec filmu je podľa mňa mizerný. Nebudem dávať spoilery, ale je to mizerné zakončenie filmu a zaslúžil by si niečo oveľa lepšie. Tu sa mohol Reeves ukázať viac. Lenže reálne to v podstate len film usekne a nič nové nepridá. Takže je to v mojich očiach priemer. Chcel som vedieť kam to dospeje, je tu pár dobrých momentiek a mám pocit, že Reeves niečo zo seba aj ukáže, ale to je asi tak všetko. Nič extra sa tu človek nedočká. Hodnotenie: C ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako thriller nudné. Vlastně je to thrillerem maximálně ve čtvrtině stopáže, a i v ní se udějou pouze základní žánrové klišé. Zbytek je milostným příběhem, ve které americký manžel Keanu na opačné straně zeměkoule (Sibiř) souloží s osamělou ruskou servírkou. A zajde si na polovačku do lesa na medvědy s jejími bratry. ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Keanu sa upísal veru riadnemu výblitku. Podla mňa sú len 2 možné príčiny, prečo tak urobil. Buď si chcel konečne poriadne zašukať s nejakou radodajnou Káťušou alebo bol k tomu prinútený partiou Rusákov. Pravdepodobnejšia je prvá možnosť, ovšem podľa jeho zúfale apatického výrazu usudzujem, že skor nemal inú možnosť. ()

merops 

všechny recenze uživatele

Když už někomu stojí za to natočit thriller o americkém překupníkovi, co chce střelit cinklé diamanty ruskému mafiózovi, tak se divím, proč ještě nikdo nenatočil thriller o Karlovi H., který za statisíce prodával prokazatelně neúčinnou léčbu smrtelně nemocným pacientům. Že by kmenové buňky netáhly tolik, co modré diamanty? ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ŘÍKAL jsem si , tohle nebude špatné když tam hraje Keanu . No , úplně hrozné to nebylo . Takový , zčásti erotický film po sibiřsku . Pokud by film celkově probíhal jako ty erot. scénky , bylo by to dobré . Zápletka s diamanty nebyla nejhorší , ale ta závěrečná přestřelka to už nevytrhla . ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama