Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nečakajte, že zažijete nejakú žánrovú revolúciu či do detailov vyladenú drámu, z ktorej nebudete môcť večer zaspať. Jednoducho si spríjemníte večer s pútavou adrenalínovou jazdou, kde na vás okrem exotickej Bolívie bude čakať aj talentovaný Radcliffe so svojou premenou na nepoznanie. Príjemná jednohubka - neurazí, neohúri, no na jedno zhliadnutie si ju vcelku užijete. 7/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe není jenom Harry Potter, ale vybírá si dobré role a filmy. Tentokráte se vydá s kamarády do džungle a je to napínavá podívaná. A když zůstane úplně sám, to teprve začíná to pravé dobrodružství. Za mě velice dobře natočeno, navíc je to podle skutečné události. Škoda, že se nikdy nezjistilo, co se stalo s Karlem a Marcusem. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené "survival" drama, které stojí a padá na skvělém hereckém výkonu Daniela Radcliffa. Jungle vypráví strhující příběh o vytrvalém lidské touze po přežití, kterou nezlomí ani drsná amazonská džungle. Bohužel, i přes tyto zjevné klady má snímek pár velkých neduhů, zejména v oblasti střihu, celkové stopáže a faktu, že některé nápady na scény s blouzněním si snímek velice okatě "vypůjčuje" z podobného filmu "127 Hours". Až na tyto atributy jsem se snímkem Jungle spokojen. Jako nenáročná dobrodružná jízda, u níž jsou vytyčené mantinely viditelné hodně dopředu, funguje tak jak se od ní očekává. PS: Jsem čím dál tím více ohromen výběrem rolí Daniela Radcliffa. Po nekonvenčním "Swiss Army Man" tu má další zajímavou roli do svého portfolia! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc by mě asi zajímalo, co se stalo s Karlem a Marcusem, tyhle nezodpovězené otázky mě vždycky fascinovali a opravdový Yossi Ghinsberg s tím musí žít a to břemeno musí být opravdu těžké a vše kolem téhle záhady, která jde úplně bokem je mnohem zajímavější, než to, co se děje v samotném filmu. Skoro až těžko věřit, že párek chlapíků co se znali asi tejden v sobě našel tolik přátelství, až za hranicí chápaní a jeden druhého našel jak princ Popelku podle střevíčku. Přitom by oba měli těžce přemýšlet nad tím, že kvůli nim Marcus už nikdy z džungle nevyšel. Co se týče Radcliffova výkonu sem skeptický, už dokázal, že není jen Potrat, hlavně v perfektním Švýcaráku a v hodně dobrých Horns, ale tady jsem mu tu roli vůbec nevěřil, jeho přežití mě nestrhlo a záchranu sem mu nepřál. Už kdysi u Pádu do tmy sem řikal, že když někdo někam leze, nahoru, dolu, do džungle a nemá na to, riskuje svůj drahocený život kvůli dobrodružství, tak si svým způsobem a to říká a umřít si vlastně zaslouží, když si neváží života. Nejsilnější element filmu určitě hudba, ta byla skvělá. Jinak nezájem, Percy Fawcett nastavil laťku vysoko a jak už sem řikal, chtěl bych vidět film hlavně o Karlovi a Marcusovi. Průměrný dobrodrůžo.60%. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Potter se ztratil v džungli, pako jedno. Holt když nemá za zadkem Grangerovou, spoustu věcí spacká. Jungle je určitě zajímavý snímek, protože pěkně zachycuje hrůznou realitu neprobádaných bolivijských džunglí, přičemž vyobrazení toho, když se v nich někdo ztratí, je opravdu děsivé, ale zároveň pozoruhodné. A film si s tím hraje pěkně (scéna s mravenci, brrr). Velká škoda, že film obsahuje zbytečné retrospektivní scény, které ve výsledku atmosféru onoho ztracení celkem utlumuje. První půlka hezky sviští, ta druhá už bohužel tolik ne. Nicméně i tak to stojí za zhlédnutí, už jen protože je to podle skutečných událostí. Btw, Radcliffe nám pěkně herecky dozrál. Mimo Potterů jsem ho jinak neviděl v žádném jiném filmu, tady mi ukázal, že od dob, co přestal být "chlapcem, který zůstal naživu" udělal značné pokroky. Lepší 3* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)

Reklama

Reklama