Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (261)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Mohla by mi paní režisérka říct jediný - slovy JEDINÝ(!) důvod, proč jsou hlavní hrdinové úplní dementi? Co se mi asi jako děcku (a pravděpodobně všem dalším) líbilo na hrdinech z kultovních pohádek, jako jsou kovář Mikeš, Petr Máchal, nebo král Miroslav? Co třeba to, že byli rozumní, silní, čestní? Co to ti noví tvůrci pohádek mají za zkurvené myšlenkové pochody - to má mít děcko za vzor ultrakokoty, co okradou prince, který jim nic špatného neudělal a co hůř - pořád se válejí po zemi jak postižení retardi? Proč, do prdele, pořád padají a pitvoří se u toho, takovým ubožákům má divák fandit? Vykrádačky pohádkových postav z jiných filmů řešit ani nebudu (to už udělali ostatní za mě) a třeba takový gnom v ČESKÉ pohádce je absolutní trapas. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Nudné, příšerné, hloupé a neakceptovatelné. Další děsivá role Vladimíra Polívky. Přemítám nad tím, zda je Řachanda horší než ten děsný filmový pořad na Óčku, jejž princezna Denisa uvádí. Letos jsou ty český filmy ode zdi ke zdi, tedy aspoň já jsem viděl buď vynikající počiny anebo děsné propadáky, nic mezi tím. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Bylo, nebylo. Nejspíš bylo, protože kdyby nebylo, nebylo by co vyprávět. A to by nebylo ono, aby nebylo veselo. A aby nebylo zlo poraženo dobrem, ač v tomto příběhu se bývalo ukázalo, že zla by nebylo bez dobra a zla bez dobra v každém z nás…." Tak za prvé bych řekl, že spíše nebylo než bylo, protože vyprávět (co se scénáristického hlediska týče) se autorům této pohádky tedy zrovna moc nedaří. A že by bylo při sledování této pohádky moc veselo, to bych tedy taky netvrdil. Nejhorší na celé pohádce je snaha míchat "hrušky s jablky", tedy klasickou českou pohádku s fantasy ve stylu Avatar, Shrek či Hobit. Koukat se na všechny ty kreatury z Černého lesa to bylo skoro za trest. A pak tu bylo spousta pitvoření a přehrávání ala Zdeněk Troška a já měl místy chuť poslat celou pohádku do kategorie odpad. Ale přeci jen se tu z času na čas objevil nějaký ten vtípek a taky jedna vcelku nosná myšlenka o tom, že "co dáváš, to se ti vrátí". A ocenil bych i vcelku chytlavou filmovou hudbu. Takže nakonec suma sumárum za mě s odřenýma ušima za dvě hvězdy. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Páne jo, to zase bylo... Vý(hovno)cuc veškeré současné filmařské neschopnosti - NIC pořádně nenapsat, NIC pořádně nezahrát, NIC pořádně nenatočit. Jako nevím, režisérka před tím točila pro televizi, ok, tam to snad stačilo, ale tohle vypadalo uboze, jako od náhodného editoru záběrů, bez nápadu, spousta scén vypadala jako první pokusná, nechápu. A to herecké pitvoření, toho mám enormně plné zuby, co je to za trend? A za tohle potom chtít v kině zaplatit? To je celkem drzost, ne? 20% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek istým humorným momentom je toto neuveriteľné premrhanie peňazí. Scenáristi už nevedia, čo vymyslieť, tak tak nechávajú škriatkov prdieť, aby to malo šmrnc. Herecký výkon hlavnej princeznej je totálne odpadový a hlavne ani ako princezná nevyzerá. V roku 2016 s tak dostupnou technikou natočiť rozprávku, čo je horšia ako akákoľvek natočená pred takmer storočím, to je odvaha. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)
  • Ve filmu si můžeme všimnout, že princezna dostane šaty a na nich je zapínání na zip, což je na danou dobu dost nepravděpodobné. (cmenda)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama