Reklama

Reklama

Donekonečna

Trailer 1

Když bratři Justin (Justin Benson) a Aaron (Aaron Moorhead), bývalí členové kultu, obdrží záhadnou videonahrávku, najdou v ní děsivou pozvánku z jejich minulosti na akci zvanou “Nanebevstoupení.” I přes Justinovy počáteční obavy nakonec oba souhlasí s tím, že se tam na jeden den vrátí. Nejdříve se jejich staří přátelé z kultu jeví přívětivě a srdečně, ale brzy se začnou dít zvláštní věci... Oba bratři jsou vtaženi do víru bizarních rituálů, podivných zpráv, neviditelných sil a nadpřirozených tajemství, které se zcela vymykají realitě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Happens 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka v zajímavém podání, možná trochu metaforizující život, vztahy a takové to důležité. Uměl jsem si představit trochu jinačí konec (spoiler alert), kde by uvízli v 15 let dlouhé smyčce a vrazili by autem sami do sebe a z hořícího auta by jim pomohli ostatní členové smyčky kultu. Ale nevadí, i tejten happy end může být. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Pro mě jednoznačně to nejlepší, co dvojce Benson feat Moorhead vytvořila. Překvapila mě návaznost na jejich Resolution a jsem rád za camea obou hlavních hrdinů z toho filmu. Velkým mínusem jest, že Moorhead s Bensonem jsou velký neherci, takže se docela museli dostat do svých rolí, ale ke konci už působili přesvědčivě. Závěr potěší solidníma efektama, dostatečně vysvětlenou pointou a je strhující a emocionální. Audiovizuálně rozhodně jejich dosavadní strop. Nechybí ani několik skvostných twistů z Resolution. Rozhodně se stávám velkým fanouškem této dvojce a budu nadšeně očekávat jejich další nadšenou pecku. O Endless oba tvrdí, že je to jejich nejosobnější film a děkuju moc za jejich lásku k filmu, kreativitu a upřímnost. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Benson ani Moorhead nedosahují samorostlého mistrovství Lynchova. The Endless tudíž není tak děsivý a dechberoucí, jak by mohl být. The Endless je "pouze" velmi znepokojivý.----- Smyčku si nehodím, s úšklebkem procedím Gotta Serve Somebody... (tři silné, sebevědomé a pravděpodobně kultovní hvězdy – tam nahoře – nakloněny toliko vyvoleným...). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Endless má zajímavou nosnou myšlenku, která se opírá o teorii časových smyček, přičemž je celá zabalena do originálního sci-fi příběhu s lehkým nádechem hororu. Tímto však výčet pozitiv snímku bohužel končí, jelikož dále je to jenom natažená a katastrofálně nezvládnutá nuda, jejíž celkové ambice dalece přesahují možnosti a schopnosti tvůrců. Škoda. „The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the Unknown.“ ()

Tft 

všechny recenze uživatele

S The Endless mám jen dva menší problémy, které vyplývají z nízkého rozpočtu, takže se dají tvůrcům s klidem odpustit. Prvním z nich jsou herecké výkony režisérů Justina Bensona a Aarona Moorheada, které nejsou špatné, ale zároveň je na nich vidět troška amatérské prkenosti a nezkušenosti. Druhá věc, která mě trochu dráždila je vybledlá barevná paleta, kterou tvůrci zvolili v postprodukci, aby filmu nejspíš dodali potřebný tvůrčí podkres alá indie sci-fi filmmakers, ale řekl bych že mohli být klidně odvážnější a tahle barevná vybledlost filmu spíš ubližuje, než aby mu dodávala potřebnou osobitost. To je můj malý výčet chybiček a teď už budu o The Endless mluvit jen v superlativech. Justin Benson a Aaron Moorhead možná nejsou herecká esa, ale za to jsou to režiséři jako řemen. Z miniaturního rozpočtu dokázali vykouzlit indie sci-fi, které bych svojí tvůrčí kreativitou a originalitou přirovnal k legendárnímu Primer (2004). The Endless se netají inspirací Lovecraftem a ta vesmírná mysteriozní atmosféra, která celý snímek provází dokazuje, že se jim opravdu povedlo vytvořit variaci Lovcraftovského příběhu se vším všudy. Navíc je to jeden z nejtěžších hororových subžánrů, protože zachytit něco nezachytitelného je těžké na papíře, ale na plátně je to skoro nemožné. Pokud do filmu jdete s očekáváním čistého hororu o „sebevražedném UFO kultu“ budete nejspíš zklamáni, protože čistým hororem The Endless rozhodně není, ale na druhou stranu se jím ani nesnaží být. Je spíš mysteriozním sci-fi ve stylu LOST, přitom ale není natolik matoucí, že by diváka nechalo tápat v úplné tmě. Tvůrci šikovně vyvažují odhalování záhad tak, aby vše dávalo logiku a přesto si film držel potřebnou tajemnost. Děj je rozumně postaven a dokáže naplno vtáhnou, je to hlavní zbraň filmu, tvůrci si to uvědomují a pracují s ním nanejvýš obezřetně, aby tím vyvážili budgetové nedostatky filmu. Natočit chytré sci-fi s takovýmto rozpočtem chce notnou dávku zdatnosti a umění a dvojice Benson – Moorhead (to zní jak název seriálu o dvojici detektivů) dokazuje, že jim nechybí jen tohle, ale mají i něco navíc a to je nadšení z toho co dělají. Jen čekám, kdy ohlásí spolupráci s nějakým větším studiem, protože nedat těmhle dvěma peníze na pořádný sci-fi, aby se mohli vyřádit se vším všudy by bylo hřích. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. dubna 2017 na Tribeca FF (New York, USA). (Varan)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Randalyn Benson. (Rominator)
  • Na doručeném balíku v úvodu filmu je možné si všimnout mimo jiné i českého nápisu „Letecká pošta“. (DJMaroko)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Reklama

Reklama