Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Fr 

všechny recenze uživatele

ZACPANÉ POTRUBÍ PRUŽINOU PROČISTÍM. ZÁVITY REZAVÉ KOUDELÍ UTĚSNÍM … /// Tak konečně tady máme možnost podívat se do Tuchlovic. Všichni, co se slzou v oku vzpomínaj na Hanušovice, ji můžou zamáčknout, sezvat známý a uspořádat grilovačku. Prdel světa má svýho instalatéra! Soráč Vorel, já na tyhle panoptický exhibice, kde jde vo hovno, moc nejsem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mazel byl moc vodvážnej a Fusi zase lůzr. 2.) Miluju když věci v koupelně dělaj správný zvuky. 3.) Miluju Koháka. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že tvorbu Tomáše Vorla zbožňuju, protože by to nebyla pravda, některé jeho filmy je celkem snadné nesnášet, ale ta civilnost, skutečnost, že se zde nepřehrává a že Kohák je výborný, že je to jen o lidských osudech, které je možné si představit jako skutečné, se mi prostě hodně líbily. Film mě prostě bavil. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení, příběh sice nic moc, ale skvěle napsané dialogy to bez jedinýho záseku odtáhnou. Zatím nejlepší role Kuby Koháka, mám dojem, že už při psaní postavy měl Tomáš Vorel o představiteli jasno. Není to vysloveně komedie, ani vysloveně drama, ale sympatie k hlavnímu hrdinovi udělali svý. Pokud to půjde, uvítal bych druhý díl a slibuji že bych na něj zašel do kina. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel svým civilním pojetím příjemně překvapil. Vlastně jsem čekal jen to nejhorší - viděl jsem bizarní trailer, v němž Kohák rapuje za jízdy na kole, navíc mi tenhle člověk ani styl jeho humoru není vůbec sympatický, a od Tomáše Vorla jsem po jeho předešlých snímcích očekával opět tu jeho typickou manýru a komerční ladění celého projektu. Instalatér z Tuchlovic je ovšem antitezí všeho výše vyřčeného - pokus o opravdový vhled do života české vesnice, příjemně civilní portrét několika tradičních lidských typů, mírný socialně kritický rozměr a zároveň lidsky chápající scénář - něco z poetiky Díry u Hanušovic a samozřejmě Václava. A Jakub Kohák svůj part vesnického prosťáčka ustál a typově do něj vyloženě padl, žádné laciné shazování a ona zprofanovaná poetika trapnosti, nýbrž skutečný herecký výkon, pravda vycházející ponejvíce s typové sounáležitosti s postavou, kterou ztvárňoval... Příjemně civilní film... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za vesnici a jediný střízlivý výkon v celém filmu, pro mne překvapivě Evy Holubové v roli maminky (která říká spoustu z reálu odchytaných hlášek - moje tchyně třeba taky o svém jídle pořád říká, že se nepovedlo, i když je dobré), dám jednu hvězdu. Jako jo, já vím, co chtěl Vorel říct, ano, má to asi být spíše pohádka, ale boha jeho, proč tak amatérsky? Některé dialogy byly jak ze cvičení prvního ročníku FAMU („Tos měl říkat dřív, teď už ti to nevěřím!“ - tohle se parodovalo už před pětadvaceti lety.). A celá postava, kterou hraje Kohák, je úplně špatně uchopená - chová se celou dobu jako mentál, vždycky někam přijde, někdo mu řekne, co se stalo, a on se tváří udiveně; z nabídky žlutého trička si myslí, že po ně jede vietnamská prodavačka; na dovolenou jede v nemožném oblečení na den k místnímu jezeru... a přitom takového magora pořád někdo považuje za kamaráda, aniž by mu něco řekl, lidé s ním mluví ne jako s pošukem, ale normálním člověkem, a on občas dokonce překvapivě normálně reaguje. Bohatě by přece stačilo, kdyby byl divný jen trošičku, ale jinak mu to myslelo, proč to hned hnát do extrému? A nevím, jestli by neměly zasáhnout feministky, protože ženy jsou zde vykresleny buď jako sexuchtivé prasnice s divným smíchem, nebo domácí puťky. které rády vaří svému debilnímu manžílkovi, ať je debilní svou násilnou povahou, nebo celkovou povahou. Ale jak se zpívá v závěrečné písničce, hlavně že je milý a hodný. Ach jo, takových milých a hodných chlapců jsou všude plné bordely, protože s takovými chtějí holky v reálu jen kamarádit. Navíc sem Vorel zase cpe ta svoje slušňácká moudra o českém rasismu a předsudky o hodných cikánech... Ani vtipy to nedokáže vypointovat - pořád jsem čekal, jaká řachanda bude to s tím hovínkem - a ona tam jen holčička řekne: Jé, hovínko. Ha ha ha. Obecně všechny postavy (až na matku) se zde chovají jako idioti a nesvéprávní jedinci. A protože vesnické prostředí znám moc dobře, vím, že to není pravda. Možná si v Praze myslí, že za Prahou v těch kutloších se rodí díky incestním vztahům degenerované děti, ale je to jen hoax. Vůbec jsem nepochopil, proč tam má paní Rozkošná jakožto tragická neherečka tak velkou roli. Jinak, milé děti, být ten film realistický, tak o našeho instalatéra si nikdo ani kolo neopře, nějaká Špalková by o něho ani cípem kabátu nezavadila, brácha by mu ten barák sebral a poslal ho do ústavu, a byl by konec. Brrr, to byl ale pitomý film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Filmaři museli kvůli scéně, kdy postava Evy Holubové češe třešně, nejdřív ovoce pracně na strom navěsit, protože je sežrali špačci. (Fenk)
  • Zajímavostí je, že režisér Tomáš Vorel st. se s původní skutečnou postavou - dle níž je film natočen - osobně zná a to díky příhodě, při níž mu instalatér v Praze opravoval umyvadlo. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)

Reklama

Reklama