Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Richard zdědil pohřební ústav po svém otci ve Skotsku. Zanedlouho by se měl oženit s Joy, dceru bohatého místního obchodníka, tajně však touží po něčem jiném. Poznává krásnou herečku Barbaru z Los Angeles, opouští jistotu a vybere se přes Atlantik do L.A. Již nápis v taxíku z letiště Vítejte v Kalifornii, přizpůsobte tomu Vaše chování ho varuje, že nemusí být všechno tak, jak by si to představoval on. Podaří se mu dosáhnout svůj cíl a získat lásku svého života? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Obrovský mínus v tom, že nezávislej režisér s britským hercem v hlavní roli, kočkoherečkou z Californie v hlavní ženský, s magorem Gallem a Leningradskejma kovbojema pro úlet scény a navíc mající Johnnyho Deppa ve výrazným cameu natočil nakonec jenom dost obyčejnej romantickej komediální film s neskutečně klišé koncem. Mělo to momenty a hlavně první půlka plus Gallo a Depp by nakonec asi měly vybejčit čtyři hvězďoury, ale za silně nenaplněný očekávání a ještě více promrdanej potenciál budu tvrdší. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ach ne! Tolik hvězd a hvězdiček a dá dohromady takovou slátaninu? Odlepil se od toho pouze J. Depp (mám na mysli krátký dialog, resp. spíš monolog na konci ohledně relaxace na hřbitovech a ve strip barech) a díky bohu za to, to by mi ho bylo samotného líto. O čem to proboha bylo? Pozor na pozlátko? Sny se ne vždy splní? Má nebo nemá smysl se pokoušet si je naplnit? No, skutečně hluboká myšlenka...A když už je špatná forma i samotný obsah, co potom zbývá? Jo ještě konec, a ten je na poblinkání... ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je od začátku do konce pěkný ťunťa, navíc celkem nesympatický, což mi celkem vadilo. Navíc mi není úplně jasné, je-li přítomna nějaká nadsázka (humor jako takový jsem tu téměř nezaznamenal). Ale něco do sebe to mělo, Vinessa Shaw je krásná a umí i hrát, Leningradští kovbojové jsou také skvělí a Johnny Depp tu zahrál patrně svojí nejbizarnější roli. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu jsou hodně uvolněné. Stejná lehkost, se kterou hodí hlavní hrdina za hlavu svoji kariéru pohřebáka a odjíždí za dívkou do L.A., se prolíná všemi jeho drobnými peripetiemi, když se snaží získat její srdce. Chvilkami je to i vtipné. Jenomže v momentě, kdy vykoukne démon žárlivosti, se najednou hrdinův charakter dost nechutně promění. Najednou to už není ten lehce stydlivý a nepraktický kluk odněkud z Anglie, stává se z něj vlastně nepříjemný a hlavně nebezpečný týpek. A téhle proměně jsem neuvěřila, stejně jako tomu, jak ji vcelku s klidem přijalo jeho okolí. Škoda toho zlomu, jinak by to byl pohodově romantický film. /28. 5. 13./ ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám, na film jsem se chtěla podívat jen kvůli Deppovi. Když už se objevil asi potřetí jako kluk z plakátu (Dead Man), říkala jsem si „To je asi všechno, co v tomhle filmu Johnny předvedl. Tak si ho viděla, vyprdni se na to a běž spát.“ Nakonec jsem to dokoukala do konce, Depp konečně vystoupil z plakátu, aby si zahrál ještě ve dvou scénách. Jinak mě tento film nějak obzvlášť nezaujal. Hvězdu přidávám za Leningrad Cowboys a teda taky za „Džoníka“ :-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Richarda Raynera. (Terva)

Reklama

Reklama