Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl rozjet procentovou analýzu všech důležitých formálních prvků, nástřel by vypadal asi nějak takhle: Originalita - 20%; Scénář - 70%; Režie - 70%; Herci - 60%; Soundtrack - 120%, a dál už si výsledek snadno domyslíte. Dá se na to koukat pořád se stejnou radostí, s jakou hledí zarostlý houmles na zbytek sandviče nalezeného v koši, a některé scény jsou vyloženě šmakovní (například zkouška kalašnikova za doprovodu Wish You Were Here), ale tenhle film měl vzniknout před patnácti lety, aby nepůsobil tak mocným dojmem, že všechny jeho klíčové ingredience jsme už mnohokrát okusili někde jinde. Navzdory velké kritice celosvětového zbrojírenství a válečného byznysu jsou War Dogs v prvé i poslední řadě jen dalším filmem o strmém vzestupu a následném pádu dvou ambiciózních mladíků, jejichž vztah navíc není moc podrobně rozebírán a jede se celou dobu víceméně na efekt - narozdíl od takového Obchodníka se smrtí, který vypovídal o svém tématu daleko sevřeněji a koneckonců i formálně zajímavěji. Silné tři hvězdy musí stačit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých velkých chyb kde jsem špatně odhadl film a nešel na něj do kina a nyní po projekci na HBO GO mě to vysloveně sere. Skvělý k dnešní době velmi aktuální příběh, ve kterým naprosto exceluje Jonah Hill, jeho prostorové herectví je neskutečný. Film ani chvíli nenudil, měl tempo, napětí, poutavou pointu, prostě good job. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo veľmi príjemné prekvapenie. Čakal som hlavne srandu a ono to bolo viac do tej drámy. Navyše to bolo podobne bohato informatívne ako Obchodník so smrťou (2005). Zbrane sú holt biznis a vždy aj boli. Hlavne, aby sa niekde bojovalo a peniažky sa len tak sypú. Čo sa týka chalanov, klapalo im to náramne, hlavne Jonah Hill bol perfektný, ostatne tak ako vždy. Z jeho strany išlo o totálne charizmaticky zahranú postavičku, ktorá nebola práve symbolom cti a za kamaráta by ju nechcel asi nikto. Len sa mi tak zdá, že sa čím ďalej tým viac zaokrúhľuje. Veľká spokojnosť, vrelo odporúčam. 80/100 ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal další jízdu ve stylu Pařby, bude mírně zklamán. Ani označení pouze jako "komedie" není tak úplně správná volba, protože až na několik vážně povedených momentů se film táhne spíše v dramatickém duchu. To ale ve výsledku není špatné a filmu to naopak celkem sedne. Škoda jen, že trailer naladil úplně na jinou vlnu. Co ale filmu moc nesedne, je přepísklá stopáž, kdy by se dalo opravdu hodně krátit. Na druhou stranu je film doprovázen úplně božím soundtrackem a vypráví kulervoucí story o dvou manících, kteří chtěli přijít za každou cenu k hromadě peněz. Trochu mi to připomnělo Pain & Gain, ale to bylo o chlup lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Válka už probíhá. Teď už tu jde jenom o peníze." Mám rád obchodníky se zbraněmi, kteří vydělávají na tom, že ve válkách umírají lidé. Mám je dokonce tak rád, že bych jim zaplatil pobyt v Trojúhelníku smrti a tam bych jejich mozky blíže seznámil s prošlým čínským střelivem do samopalu AK-47. Ovšem v případě tohoto dua zkouřených mlaďochů bych byl patrně shovívavější, protože mě při sbírání drobků i pořádného sousta chvílemi dokázali pobavit. Asi by to schytal jen ten ukecanější, lakomější a prostorově výraznější, protože od toho bych si nekoupil ani tank M1 Abrams za cenu použité Beretty. Anebo koupil, tak mi Efraime pošli Davida, ať mi ho zítra zaparkuje na zahradě. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Autor predlohy Guy Lawson uviedol, že filmári správne zachytili ducha všetkých skutočných udalostí, ale vo finále nezachytili to, o čom sa snažil písať. Tvrdil, že film sa v závere sústredil na osud dua, no jeho kniha/článok, aj keď z ich pohľadu, bol o systéme ako takom. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama