Reklama

Reklama

Bratislava, město uprostřed přírody

  • Slovensko Bratislava, mesto uprostred prírody
Slovensko, 2016, 52 min

Obsahy(1)

Bratislava je středně velké evropské město. Z ekonomického hlediska ovšem patří k nejrychleji se rozvíjejícím regionům našeho kontinentu. Panuje tu neustálý shon. Město se zahušťuje a developeři si rozdělují poslední zelené plochy. Stavby, často necitlivě umístěné, vytlačují z Bratislavy naše nenápadné sousedy. Začínají nám chybět – a tak hledáme náhrady. Podvědomě cítíme, že jsme součástí přírody. Ale zároveň potřebujeme i město. Žijeme tu, pracujeme, chodíme do školy, nakupujeme v nespočetných supermarketech. Vychutnáváme si procházky starými uličkami i po nábřeží Dunaje. Žijeme, nebo možná spíš přežíváme v prostředí města. Na opevněných březích Dunaje, uprostřed betonu a asfaltu. Ale naštěstí tu nejsme sami, jak dokazuje všímavost autora Branislava Molnára. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentárny film z našej produkcie. Skvelé zábery a aj nahovorený komentár. Nič lepšie na psychologický relax v domácom prostredí hádam ani nie je okrem sledovania akvária s rybičkami aké sú takéto filmy. Branislav Molnár je vysoko užitočný pre slovenskú kultúru a propagáciu. Pohodlne sa usaďte a odpočívajte pozeraním na toto dielo. 5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásavica alebo niektorými nazývaná aj bradavica na Dunaji, je naše hlavné mesto, ktoré má svoje pekné zákutia a pozoruhodnosti. Ale keď si ho porovnám so všetkými európskymi hlavnými mestami, tak si myslím, že krásou je ďaleko, ďaleko vzadu. Možno len Tirana v Albánsku výrazne zaostáva. Inak Praha, Budapešť, Viedeň, Varšava, to všetko je o niekoľko tried vyššie. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbil úvod, kde se představovaly jednotlivé přírodní oblasti u Blavy a závěr s tou vodáckou říčkou se slepými rameny Dunaje, kam se moc návštěvníků nedostane. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama