Reklama

Reklama

Zygota

  • Kanada Zygote (více)
Horor / Krátkometrážní / Sci-Fi
Kanada, 2017, 23 min

Obsahy(1)

Důlní komplex hluboko v Arktidě se stane dějištěm souboje dvou posledních přeživších s agresivní „neznámou“ formou života, která doslova vstřebává informace z mrtvých těl svých obětí. Jejich šance na přežití jsou minimální, přesto nehodlají svou kůži prodat lacino a bez boje… (SOLOM.)

Recenze (91)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další skvělý sci-fi krátkometrážní snímek z dílen Oats Studios, avšak tentokráte vsázející na komornější a hororovější atmosféru, která místy s nostalgickou notou připomene Scottova "Aliena". S každým dalším takovým počinem čím dál tím více doufám, že tohle jednou spatří velké plátno. PS: Doufám, že nejsem jediný, komu při prvním záběru na monstrum spadla "huba" až na zem! (VideaČesky.cz) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti kratas z projektu Oats. Jedna scena v ktorej dvaja ludia na opustenej vesmirnej stanici utekaju pred monstrom. Technicka stranka je znova kvalitna. Monstrum originalne pojate a solidne nechutne. Ale uz zacinam byt trochu alergicky na ten monotonny vyraz Dakoty Fanning, takze som fandil tomu monstru, A vzhladom na to, ze je to len jedna nonstop nahanacka s monstrom, tak to mohlo byt kratsie alebo napinavejsie. Neviem presne o co islo Blomkampoovi s tymito kratasmi. Ukazat, ze na to stale ma? Ma. Ale radsej by som od neho videl celovecerny film ako taketo samostatne sceny bez poriadnej pointy. 6/10. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp a především jeho tvorba není vůbec špatná(ný), nicméně k úplné spokojenosti mi vždy něco chybí. Tady jsem prostě postrádal nějakou úvodní řežbu, která by dokázala pořádně navnadit – protože následný úprk a rozhovory těch dvou přeživších popravdě zrovna dvakrát záživné nebyli. Ta cizí forma života OK – docela dobře se na ní dívalo, nevypadala vůbec špatně, ale přece jenom bych ocenit více záživnějších scén – soubojů, než kecání… ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tady je přesně vidět jak velkou udělali Soudruzi z NDR chybu, když značku Alien dali senilnímu dědkovi, pro kterého vrchol Vetřelčího universa je scéna kde Fessbander na druhou hraje na flétnu. A přitom se k nám už už pomalu dostávala na plátno legendární Ripley a neohrožený sbor Colonial Marines se všemy těmi vychytávkami jako je robotický nakladač, M41A pulsní puška, Smartgun, detektor pohybu nebo samozaměřovací kulomet. Blomkamp přesně tyhle filmy umí a kdyby nepoužil roztřepanou kameru (jak u District 9) a prosadil si nekompromisní Rko byl by to kurva nářez. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neill Blombkamp tímhle kraťasem dokazuje, že na to pořád má a ukazuje, jak by mohl vypadat Vetřelec v jeho podání. Zygote připomíná The Thing akorát v moderním kabátku a disponuje solidní atmosférou a dokonalým ústředním monstrem, který nejen božsky vypadá, ale i způsob jak funguje a co dokáže je naprosto perfektně vymyšleno. Já se modlím, aby natočil celovečerní film s touhle tématikou. Už z úvodu kde píšou počet Posádky 100, je jasné, že by nás čekal ultimatní sci-fi masakr s 98 mrtvolama,což zní jako splněný sen. 80% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama