Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (237)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Modré čísla nemôžu nikoho prekvapiť. Obzvlášť predlohyznalých. A tu ma Tim (ktorého na rozdiel od mnohých neuctievam ako poloboha) veľmi milo prekvapil, keď sa na rozdiel od napríklad Karlíka, či Alenky úplne opustil a išiel si svoju víziu. Tá kombinácia hravosti a pátosu je tu v dokonalej rovnováhe. Technické atribúty ako animácia, hudba, nasvietenie, strih, to tiež hrialo na duši, ale v súčasnosti už to tak nerezonuje, takže nič z toho nejak obzvlášť zmieňovať netreba. Nakoľko Dumba (z 1941) naprosto zbožňujem, mal som veľké očakávania a prvotné sklamanie z mnohých "vynechaných" príbehových schém sa v konečnom dôsledku vyparilo, nakoľko som dostal možnosť sledovať ako keby iný nový príbeh s týmto roztomilým lietajúcim ušatcom. Myslím, že to je jeden z najvýraznejších dôvodov, prečo byť do filmov blázon, nie je tak...? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čakal som to najhoršie a nakoniec z toho bolo príjemné prekvapenie. Pravdaže príbeh ide po obohranom koncepte, digitál je otravný a obraz s ubranou sýtosťou (aby evokoval minulosť) je strašne lacný. Taktiež herci okrem Dannyho DeVita nemajú veľmi priestor. Ale inak všetko funguje ako hodinky, emócie správne gradujú a film skvelo nadväzuje na pôvodný film a rozvíja príbeh v kontexte dnešného postoja k cirkusom. To však nič nemení na fakte, že Dumbo (2019) je síce výborné remeslo, ale to je asi tak všetko. Existencia samotného filmu i jeho réžie niekdajším vizionárom Timom Burtonom mi úplne uniká. 7/10 ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lehké rozpaky. Tady se rozepíšu. Nový Timův film je vždycky svátek. Na můj vkus je ale v této pohádce příliš velký rozpor mezi dobrem a zlem. A zla je nevyváženě příliš. Obsahuje mnoho smutných, drsných scén i záporných postav. Na to, že to má být především pro malé diváky, se mi to nějak nepozdává. Jediné scény, které byly pohádkově krásné, jsou ty, v nichž je Dumbo sám nebo s dvojicí dobře vybraných dětí. Tvorbu Tima Burtona mám velmi ráda, ale třeba takový Karlík a továrna na čokoládu je natočen tak, že si ho děti užívají. Je to totiž laskavé. Tady jsem měla chvílemi pocit, že se koukám na Batmana a ne na roztomilého létajícího sloníka. Navíc některé, pravda nejmenší, dětičky nahlas poplakávaly a muselo se odejít. V podstatě netuším, kdo má být cílovka. Svým dětem bych to zatím nepustila, byly by ve stresu. A pro dospělého to také úplně není. Samozřejmě nákladná výprava, triky, to, čím u Disneyho disponují měrou vrchovatou, vše je okázalé, pestré, typicky burtonovské. Nejkrásnější je ale hudba. Stopáž mi připadala přepálená s ohledem na slabší scénář, postavy ukřičené, ve druhé polovině to zavánělo rozbíhající se migrénou nebo epizáchvatem. Z dospělých rolí nebyl vyloženě kladnou postavou asi nikdo, Eva Green je nádherná baba, ale zde působila tvrdě.. Abych to uzavřela, film si jistě své publikum najde, za vidění stojí, ale já upřednostním parádního Střihorukého Edwarda nebo Big Fish. U Burtona potřebuji i poetiku. Dvě za hudbu a barevnost. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

V krachujícím cirkusu se narodil Dumbo, slon s obříma ušima. Zpočátku ho považují za zrůdu, když se však ukáže, že může díky svým plachtám létat, všechno se změní. Když Dumba a celý cirkus koupí cynický podnikatel, myslí si všichni, že je čekají zlaté časy. Opak je ale pravdou… Z nové hrané disneyovky Tima Burtona vylezla překvapivě nesourodá podívaná, u níž si nejsem jistý, pro koho měla být určená. Chybí tu humor, samotný Dumbo je sice roztomilý, bohužel velká část děje se točí okolo lidských hrdinů, jejichž příběhy nejsou moc zábavné a zajímavé a na pohádku jsou navíc i dost vážné. Sloní hrdina je fajn, ale celkově je tahle předělávka zoufale průměrná, bez nápadů a bez energie. A bojím se, že se u ní budou nudit jak děti, tak i dospělí. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dumbo není zdaleka tak sterilní a nudný, jako Louskáček (kterého jsem mimochodem ještě nedoukoukal), ale na druhou stranu není nijak převratný a zajímavý. Atmosféra je na to, že se o režii postaral Tim Burton docela nevýrazná a příběh děti moc bavit nebude. Začátek je navíc vizuálně naprosto unylý a nebýt Dreamlandu, Michaela Keatona a roztomilého Dumba, asi by to celé bylo úplně o ničem. Nicméně samotné pasáže ze "Země snů" dokáží vytvořit poměrně pěknou kulisu jinak nevýraznému ději a bezpečně ukotví hodnocení na třech hvězdičkách. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama