Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

mm13 

všechny recenze uživatele

Až na ten mierne prepálený záver, kde sa jeden obetuje, druhý polepší a tretí v krste ohňom skalí svoj charakter, je to od prvej minúty nášup, akých často niet. Napínavé už pri povinnom zoznamovacom úvode (pretože Overlord) a umne gradované až do explozívneho finále. Atmosféra, náznaky, nádherné gore, sympatické charaktery (vrátane skvele obsadeného fagana a jeho sestry, ktorej predstaviteľku odteraz budeme dúfam vídať pravidelne) - nič tomu nechýba! (P.S.: Natočí už prosím niekto konečne novú verziu Pevnosti?!) [70%] ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl trailer na snímek Overlord, vůbec mne nenadchnul. Myslel jsem, že to bude jen další podprůměrný počin, který nevyčerpatelné téma konspirací Druhé světové války jen slabě nakousne. Tato temná prognóza se ale naštěstí vyplnila jen z poloviny, jelikož Overlord je překvapivě dobře vypadající a atmosférickou hororovou jednohubkou, která mi místy nostalgicky připomínala legendární hru "Wolfenstein". Režisér Julius Avery tedy stvořil slušný mix konspirace a hororu, který Vás bude v rámci svých možností bavit od začátku až do konce. Jedinou hrubou chybou tedy zůstává skromná akce a nevyužitý potenciál nacistické laboratoře a séra vytvářející nezničitelné vojáky. Avšak až na tento detail jsem se snímkem Overlord velmi spokojen, pročež Vám ho mohu jen a jen doporučit. „Our greatest achievement. With it, we create super-Nazis; A thousand year army and it's thousand year soldiers.“ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSLOUCHEJTE. DĚLAJÍ TAM NĚJAKÝ POKUSY NA LIDECH Z VESNICE! PÁLEJ JE PLAMENOMETAMA A ONI SE POŘÁD HEJBOU…“ /// Než se naděju – půl hoďky pryč. Což mě mrzí, páč je to super. Hodně války, ale prej se začne i strašit. Vesnice plná nácků strach nenahání…. tak možná ta nemocná teta. Nebo že by tajná laboratoř? Bohužel, další špatná zpráva – s tím strašením, to není tak horký. Když se tihle hanební pancharti dostanou k jádru pudla, zbejvá půlkhoďka na předvedení nějakýho toho panoptickýho monstr hnusu. Ovšem spíš vynikaj toporní herci a plytkej scénář. Příšer je poskrovnu… takže místo zajímavý gradace s nadhledem, je tady taková, slušně rozběhlá… ale furt jen a jen tuctovka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, co předcházelo vylodění v Normandii. 2.) Nevím, co teď dělá J.J. Abrams. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem. Príliš ma to nebavilo. Nebolo to zlé, ale nejednalo sa ani o hororovú udalosť. Solídny priemer s dobrými maskami, pár fajn scénami a zaujímavým umiestnením do obdobia 2. svetovej vojny. Negatívne hodnotím nezaujímavé postavy a občasné, veľmi jemné ladenie do čiernej komédie (čo mi v hororoch nevyhovuje). Mám z toho čudný pocit. Ako keby tvorcovia nevedeli, čo konkrétne natáčajú; ešte pomerne krátko pred premiérou vraveli, že je to rip-off Cloverfieldu, potom to nejakým divným spôsobom zostrihali a nie je to napokon ani vojnový film, ani akčný, ani horor, ani zombies a určite to ani nespadá do cloverfield-univerza. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Over-the-top válečná řezanice pětice amerických výsadkářů s nacisty, kteří ve Francii vaří experimentální medicínu, s níž přeměňují mrtvá těla na zmutované super-vojáky. Totální vítězství naleštěných production values v jinak veskrze podprůměrně napsaném příběhu plném jednorozměrných postav a stupidních amerických klišé, který je něco jako Frankensteinova armáda s mimořádně štědrým rozpočtem a okázale exhibičními akčními scénami, spoléhajícími hodně na hororově stylizované prvky a explicitní brutalitu. Když máte děravý a stupidní scénář, tak ho navíc prvoplánová průbojnost a velký rozpočet málokdy zachrání - vizuální pozlátko sice může fungovat jako náplast, ta se ale v tomto případě sama rychle odlepí, když se nenecháte opít hodně působivým výsadkovým úvodem a uvědomíte si, že zbytek filmu se odehrává ve dvou lokacích, že zombíky byste spočítali na prstech jedné ruky, a že ani sebelepší triky a masky nezamáznou jalové dialogy, absenci nadsázky, nedostatek nápaditosti, předvídatelný tuctový děj a skutečnost, že hrdinům se konstantně plete pod nohy šestiletý chlapeček s baseballovým míčkem v ruce, asi aby to bylo ještě více americké. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)
  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Ve filmu bylo použito daleko více reálných efektů, než bývá u filmu zvykem. Důvodem bylo, že tvůrci chtěli adekvátnější a přesnější reakci herců např. na scény s brutálními výjevy. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama