Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (249)

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět puntičkářsky a procítěně hraje jak kdyby se ocitl ve filmové verzi Westworld, přitom mu už při letmém pohledu na scénář muselo být jasné, že tohle bude tak kolosálně nefunkční sračka, že i když kolem sebe bude celou dobu obklopen nadprůměrnými herci, stejně bude vypadat jak karikatura sebe sama. Přesně tak taky vypadal a k naprosté dokonalosti chybělo snad už jen jeho alright, alright, alright... Distributor film označuje jako thriller a pokud by tomu odpovídala i skutečnost a jednalo se o jednoduchou komorní záležitost odehrávající se na jedné lodi, na které by manželka apelovala na svého ex, aby zabil jejího současného manžela, byl by to naprosto špičkový návrat do thrillerů 90. let, protože tito tři herci by na to rozhodně měli. Pochopitelně za předpokladu, že scénář a režii by dělal někdo při smyslech, ne Knight. Film je ale až směšně nefungující a nelogické sci-fi, které když se v ději poprvé přihlásí o slovo, divák (nebo alespoň já) propukne v bouřlivý smích, který ho bohužel opustí jakmile se ujistí, že tvůrci to myslí smrtelně vážně. Serenity je přesně na pomezí mezi velice špatným filmem a filmem natolik šíleným, že je nechtěnou komedií. 20 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Takovej podraz jsme si od Knighta nezasloužili. Serenity bych na jednu stranu potřeboval vidět ještě jednou, abych si ujasnil, jak moc se povedlo či nepovedlo ohýbat zákony vytvářeného světa před a po klíčovém twistu, na stranu opačnou to znovu sledovat nechci, protože vyústění mě vzhledem ke konceptu vyprávění zklamalo a z filmu sálá tak nepříjemná depresivní aura, že ji už podruhé nasávat nehodlám. Tak jako tak rozporuplné a zajímavé dílko, které s odstupem nepůsobí tak blbě jako v průběhu - ale pořád dost blbě na to, aby se bralo smrtelně vážně a svou formou čeřilo hladinu významově bohatého snímku. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Autentický neobvyklý film. Chatrné dialogy a po čase člun vpluje do Twilight zóny. Jde o průměrný a nepříliš zábavný thriller/drama se šablonovitými postavami a značně vyčpělou zápletkou. Film Ticho před bouří začíná jako rybářské drama o posedlosti, pokračuje jako thriller noir o plánování vraždy a vrcholí jako něco hrozně zvláštního, co bylo nesmírně ambiciózní, ale úplně se to nepovedlo. S odtajněním toho zvratu snímek zcela ztrácí tvář, stává se nechtěně legračním a hlavně se v něm najednou objeví strašná spousta nevyřešených logických mezer, nesrovnalostí, nejasností a nesmyslů. Scenárista a režisér Steven Knight se zjevně chtěl pochlubit nadžánrovou podívanou – a tím poslal své Ticho před bouří rovnou ke dnu. Ze začátku má film alespoň přijatelnou náladu se zručně nasnímanými rybářskými souboji. A když osamělého reka dostihnou banality od vzpomínek na dítě po vyznamenání z Iráku, pořád ještě může nahý McConaughey ve vlnách uspokojit alespoň dámy v publiku. Hathawayové škodí umělá stylizace blondýny a také průvodní, až odpudivě „významotvorná“ hudba. I její citové vydírání dramatizuje režisér vyloženě školácky, takřka na samé hraně laciné telenovely. Do toho vstupuje moudré kázání hrdinova kolegy na téma nebe a peklo, dobro a zlo.Jen domácká atmosféra exotického ostrova, kde se nic neutají, nemůže k zážitku stačit (kromě fanoušků rybolovu). ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě u Serenity daleko víc bavil příběh s tou cestou k vrcholu, než vrchol samotnej! Což se mě stalo asi prvně v životě! Žádná koncovka z těch "bum prásk na prdel" se tady rozhodně nekoná, naopak... Každopádně to dobrodružství na moři arogantního suveréna a blázna mě celkem sedlo. Docela zajímavej i výkon netradičně surovýho Clarka. Jinak samozřejmě herecký výkony obou ženskejch hereckejch legend v podání Lanové a Hathawayové naprosto zadřenej a bez využitýho potenciálu! Ale tři dám... Viděl jsem daleko větší kokotiny! 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Knightův multižánrový rybářský výlet, při kterém si na mě políčil a čekal. Párkrát jsem obeplul nástrahu v domnění, že je to neo-noirová žížala, ale pak se z ní vyklubalo něco, co spolkne asi jen málokdo a už vůbec ne s navijákem. Navíc slabší i po herecké stránce, kdy se Matthew po kostlivcovém a pupkatém období zmůže jen na ukázku vypracovaného prsního svalstva a holé prdele a A.Hathaway je pouhou karikaturou femme fatale. Přiznávám, při poslední scéně jsem se do té nástrahy napuštěné bolestí ze ztráty a klidem shledání nakonec pustil, ale ihned se závěrečnými titulky se přetrhl vlasec.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama