Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Císař a tambor je tak jednoduchá pohádka, že její nasazení do kin vypadá i po letech jako špatný vtip. Přitom jde o ideální materiál pro televizi. Ještě divnější je, že Křístkovi nikdo neomlátil scénář o hlavu. Ty dvě stránky sice natáhl přes hodinu, ale při tak krátké stopáži působí občasné němé pasáže směšně. Nepotěší ani absence ženské krásy. Jeden bujný dekolt to fakt nezachrání. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se zasmál. Kromě nevtipné bitky s kvílejícími loupežníky a nadprůměrně inteligentní smečky psů, která udělá vždy, co má a poslouchá, koho má, se mi ta pohádka líbí. Brilantní komorník Skopeček zdvihá vtipem a grácií pohádku nad průměr. Je toho spoustu, co se dá soudit a odsoudit, ale ani se mi nechce, protože je to jen pohádka, a jako taková mi přinesla kouska radosti a to jsem ani nečekal. S nadhledem 75% ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro dnešní mladé Utajený šéf 18. století. Tahle pohádka by si jako jedna z mála zasloužila remake. Téma je hrozně zajímavé a dá se z toho hodně vytěžit. Rajchert fakt neumí hrát a naštěstí se věnuje hudbě. Vetchý zase hraje co to dá, a hraje dobře, jen mu příběh více nedovolí. Mohlo se v pohádce zakomponovat více než jen potyčky s loupežníky. Potěšil Rožnovský skanzen. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný a nevýrazný film s pohádkovými motivy. Nebýt dobře hrající ústřední dvojky Vetchý a Rajchert určitě by to nebyl ani průměr. Ti dva to na něj dotáhnou, ačkoliv čistě televizní režie, chudobná výprava a slabá kamera za nimi zřetelně zaostávají. Chtělo to přidat i v jiných oblastech, ne jen se spoléhat na kvalitní herecké obsazení. I tak je to nuda, ale naštěstí se to moc často nereprízuje. Kdo to vidí poprvé, by nemusel až tak moc namítat. Mě to podruhé moc nebavilo. 40% ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

U této pohádky se už začala objevovat nešvar současných původních filmových děl, kdy peníze na prvním místě určují kdo bude před kamerou stát. Ne že by tento nešvar nikdy nikde neexistoval, ale v dobách minulých se hezky zabalil do dobře udělaného scénáře a kvalitního děje. Zde tomu tak není. Děj je podprůměrný a nevím nakolik byl pro děti zábavný a pohádkový. Pro mě tedy ne. A navíc film je vyroben už způsobem kdy se kostýmy začali degradovat na něco co připomíná maškarní bál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka byla natočena bez jediného trikového záběru. (M.B)
  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama