Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Najčastejšie vysielaný film Eddieho Murphyho v Československu. Cesta do Ameriky má dobrý nápad, netlačí zbytočne na pilu, Eddie prehadzuje kostými, čierni bratia mu prihrávajú, po všetkých stránkach nenáročná záležitosť. Môžem vidieť znova a znova, aj keď ju už dávno poznám naspamäť. Oddychovka bez trápnych vtípkov. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Výborná Landisova komedie z doby, kdy Eddie Murphy byl ještě originální a snesitelný. Pokud se nepletu, je tohle první film, kde se Murphy objevil v několika rolích a pokaždé jinak namaskovaný (to je princip, který už navěky bude kopírovat hafo jiných filmů, ať s Murphym, nebo bez něj). Příjemný humor a zajímavý originální děj, toť dostačující kombinace pro velmi dobrou komedii. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Komedie s Eddiem Murphym z 80. letech jsou prostě klasika a většina současných komedií jim nesahá ani po kontníky. Velmi se mi líbí vtípky Johna Landise, jako je třeba obsazení milionářských bratrů ze Záměny do role homelesáků. V Záměně je Eddie odřel a tady je počastuje almužnou... :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal rád debilné grimasy, idiotský smiech a vypleštený ksicht afroamerického blba Eddieho Murphyho. A čím ďalej mi je protivnejší. Jeho trapný humor mi je cudzí a filmy v ktorých hrá sa mi zdajú primitívne. Výnimkou je zopár snímkov zo začiatku jeho hereckej kariery. Nie sú to tiež žiadne umelecké skôsty, ale aspoň sa na to dá s vypnutým rozumom pozrieť. Jedným z takýchto znesilteľných titulov je aj komédia "Cesta do Ameriky", ktorú v roku 1988 zrežíroval John Landis. *** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvíce originálních komedií osmdesátých let. Věčná škoda, že ji místy tak devalvuje star power Eddieho Murphyho, který zbytečně rozmělňuje tempo a vkus svými uječenými cameo rolemi. Jinak velmi kvalitní zábava, která ústřední téma "bohatý snílek hledá lásku v chudinském prostředí" vytěžuje na maximum. Asi nikomu jsem nikdy nezáviděl jeho život tak jako zde Murphymu, čištění pohlavního údu po ránu prsatou štíhlou služebnou mám odteď v čele seznamu "stihnout před smrtí". 75% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Název země Zamunda byl převzat z výstupu legendárního komika Richarda Pryora, který tak označoval fiktivní africký kmen. (NIRO)
  • Shari Headley (Lisa) se narodila nedaleko míst, kde se většina newyorské části filmu odehrává. (NIRO)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama