Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

lamps 

všechny recenze uživatele

Někdy se to zkrátka dobře sejde. Sympaticky roztržitá Anna, nehorázně přitažlivá mrška Blake, správně podněcovaná zvědavost, úspěšný balanc mezi seriózním a čistě zábavným intrikářstvím a dobrá nálada, která mi pomohla překlenout pár nedotažených či rychle odbytých motivů a příběh si v pohodě užít. Simple Favor staví na kontrastu dvou ženských postav, které se pod tíhou událostí smazávají, a scénář si v průběhu vtipně pohrává s replikami a zjištěními vznesenými v úvodu - a nepřestane s tím až do poslední scény, která už sice hraničí s komediálním úletem, ale nastavený herní mód zakončuje víceméně zdárně. Prosím víc Aničky i Blake v kinech, a klidně méně oblečených. 75% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je sexy a tyhle bad bitches ji prostě jdou, problém ovšem je, že to je tak jediné (nad rámec slušné vizuální stránky) co si z tohoto žánrového mixu odnést. Podivný kousek, který se snaží být originální, nápaditý a šokující a přitom není ani jedno. Anna Kendrick je otravná jak nikdy a tahle odlehčená variace na Gone Girl prostě sama o sobě moc nefunguje. Po relativně slušné první půlce se odhalování záhady přesune z nepravděpodobného k pitomému, člověk tak trochu ztrácí pojem o tom, jak se hlavní hrdinky důležitých věcí vlastně vůbec dovtípila a samotný závěr společně s rádoby vtipnou momentkou adorující hybridy je jako ona tlustá tečka za tím, jak ukázkově potopit celkem zajímavý projekt. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chvíli krimi, chvíli humor, celkově hodně na hraně absurdna. Anna Kendrick je snaživka, která chce s každým vyjít a je ukrutně optimistická. A to i přesto, že je sama na výchovu malého synka. Dobrosrdečné vdově padne do oka vystylovaná manažerka Blake Lively, která má prachy, rázný přístup, ulhaný jazyk i permanentní chuť na martini. Bezprostřední Anička doufá, že našla kámošku, Blake to ovšem vidí krapet jinak. A po atraktivní blondýnce se slehne zem. První jmenovaná začne pátrat. A Paul Feig, tvůrce Špiona nebo remaku Krotitelů duchů, začne experimentovat. Ovšem moc mu to dle mého soudu nejde. Předkládá několik „velkých“ témat, pracuje s nimi nicméně kostrbatě a nevzrušivě. Přepínáme mezi thrillerem a komičnem, dějové zvraty nepřekvapí a celkově to prostě neladí. Mezi oběma (krásnými) herečkami sice zvláštní napětí existuje (a střelená Kendrick a mrška Lively hrají velmi slušně), ovšem když se divně komediálně buší do jinak seriózně pojatého děje, nedělá to úplně pořádek. Závěr s podivnými motivacemi postav je už úplně uzívaný. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Největší devízou filmu je skvělá Blake Lively jako über-bitch, sympatická je i Anna Kendrick. Film si hraje s premisou filmu Zmizelá, ale příběhově mu zůstaly kalhoty stažené na půl žerdi. A ani to lehkonohé zakončení není to, co film celou dobu sliboval. Hezký film pro chvilku s alkoholickým nápojem s kamarádkou, nic víc. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že takovou pecku natočil ten samý člověk, který byl podepsaný pod tou megasračkou Krotitelé duchů. Simple Favor je naprosto výborná věc, která mě do sebe vtáhla takřka od první minuty a nepustila téměř až do konce - toto je jeden z těch filmů, u kterých mi je líto, když končí (ty necelé dvě hodiny utekly jako nic!). Na tom filmu se povedlo snad vše - naprosto úchvatná dvojka Kendrick & Lively je absolutně bezchybná, děj je neuvěřitelně zábavný, hraje u toho super soundtrack, a jako třešničku na dortu to má i výtvarně skvěle udělané úvodní i závěrečné titulky. Zamrzelo mě u toho asi jen, jak moc je ten film multikulti, roli Seana bych si dovedl představit obsadit někým vhodnějším (Henry Golding je v té roli herecky dost tragický), a nesedl mi moc ani závěr, v němž podle mě došlo k propadu úrovně, kterou si film jinak držel celou dobu (a přišlo mi absurdní, aby Emily takový náraz autem vůbec přežila, natož aby po něm byla takto v pohodě; ostatně už ten šroubovák před tím by jí podle mě z obličeje udělal dost možná větší fašírku, než byl ten jeden monokl, navíc je to téměř doslovná vykrádačka Zmizelé). Jinak jsem si ten film užil mírou naprosto vrchovatou - a hned jsem u toho dostal chuť na dobře vychlazené martini. UPDATE 28.8.2019 - Na druhé zhlédnutí už mě to tak nebavilo jako poprvé, přece jen když člověk zná rozuzlení, už to nějak není ono. A zrovna ten závěr mi fakt přijde dost hrozný, minimálně v tom, jak jeho potřeštěná komediálnost kontrastuje s relativně vážným předchozím dějem (byť i ten byl občas zlehčen různými komickými dialogy). Možná že to nevyvážené míchání komediálního s kriminálním žánrem je hlavním důvodem, proč je zde ten film v modrých barvách. Plus některé herecké výkony jsou skutečně dost hrozné. Celkově si ale stejně myslím, že to není špatný film, na což usuzuji třeba i z té narážky na film Ďábelské ženy, který v jedné scéně zmíní Stephanie (teď samozřejmě pomíjím to, že taková postava by podle mě ten film nemohla znát ani ve snu). Navíc ona je zde tak neuvěřitelně sympatická a Blake Lively zde nosí tak úchvatné kostýmy, že je obě prostě nejde nezbožňovat. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)
  • V čase 1:43:50 stojí Emily (Blake Lively) u kuchyňského stolu a loupe nožem citron, poté je záběr na Stephanie (Anna Kendrick) a Seana (Henry Golding) a poté opět na Emily, která sedí na druhé straně daného stolu a seskakuje dolů. Hodně rychle se tam dostala a také dost potichu na takových podpatcích. (Pavlínka9)
  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)

Reklama

Reklama