Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vrchol černozmijácké série. Kpt. Blackadder je cynický a mimořádně vtipný, vojín Baldrick má "opravdu vychytralé plány", armádní velení je plné idiotů a závěrečný odkaz na Gallipoli je třešnička na dortu. Asi nejvtipnější jsou díly s polním soudem za sežrání poštovního holuba a díl s nástupem k letectvu. Nepřejte si vědět, z čeho v polních podmínkách Baldrick vaří "vynikající napěněnou kávu s mlékem a cukrem" :o)) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviděl jsem sérii první, z těch zbylích třech je tahle sice asi neslabší, i tak je to ale geniální počin. Objevují se tu všichni z předchozích sérií... no snad jen vyzdvihnout krásnou hořce-vtipnou poslední scénu celého Blackaddera. Jinak někdy musím vyzkoušet ten trik s trenkama na hlavě a tužkama v nose! 90% ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší série BlackAdder. R. Atkinson těžce exceluje a moje břišní svalstvo dostává další a další dávky. Ve svých komentářích k přechodím sériím jsem zapomněl zmínit obrovské plus celého seriálu! Bez něj by to totiž opravdu nefungovalo, a tím myslím T. Robinsona v roli Baldricka. Světová válka zachycena z jediného zákopa- skvělá práce a snad jen poslední záběr finálního útoku, který jednou provždy a vítězně ukončí první světovou válku v roce 1917, vehnal i mně slzu do koutku ,protože to je loučení s celou skupinou kolem BlackAdder. Skvělá práce na celém seriálu! Smekám!! ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel poslední série příhod o Edmundu Blackadderovi byla sice slabší než ta třetí, to ovšem není důvod nedat plné hodnocení, jelikož i zde máme pilníkem dokonale vybroušené gagy týkajících se tentokrát válečného prostředí. Během sledování jsem zaznamenal i další změnu, kolikrát mě během této řady byl sympatičtější poručík George než jeho nadřízený kapitán Blackadder. Nemluvě o vojínu Baldrickovi. Další postavy jako Darling, jehož humor se v češtině ztrácí, nebo Melchett jsou standartní a vytváří s výše uvedenou trojicí dokonale sehraný kvintet (také proto, že Fry s Lauriem měli vlastní televizní show). K tomu se musí zmínit velice dojemný konec, který mě chytil za srdce. Mimochodem, pokud se vám líbila ve třetí sérii epizoda s Macbethem, zde se dočkáte zase Charlieho Chaplina jakožto terče vtípků. A zajímalo by mě, jestli po shlédnutí této řady budete mít ještě chuť na kávu. Na závěr pěkná stěží přeložitelná hříčka se slovy od Baldricka - "war started when a man called Archie Duke shot an ostrich because he was hungry". ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sem rád, že konečně můžu dát Černé zmiji plný počet hvězd, předchozí série na to neměly, ale tohle je bezpochyb nejlepší z nich. Boldrik u soudu byla největší pecka celého seriálu, škoda, že sem se toho dočkal až v poslední sérii, no více už toho není, ale věřím že 5. a dejbože 6. série by byly už totální špičky, protože se tento seriál zlepšuje každou sérií. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)
  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)

Reklama

Reklama