Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnes již přecejen hodně naivní akční snímek, ve kterém není pro americkou vzdušnou jednotku problém vydat se na výlet do Dagestánu v Rusku. Clooney zpočátku zábavný, postupem času se z něj stává jen zanícený pronásledovatel, který za každou cenu musí dosáhnout svého cíle. A tak to má být. Teroristy je třeba zlikvidovat, stejně jako zneškodnit bombu. Že jej na konci za tohle povýší? No ještě aby taky ne. 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Peacemakerovi jsem byl v devadesátkách v kině v očekávání další Operace Zlomený šíp, tj. efektní honičky za ukradenou atomovkou. Odcházel jsem tehdy zklamán a od té doby to hejtil jako nemastnou neslanou nudu. Až teď jsem na to kouknul znovu a musím trochu přehodnotit. Ne, pořád to není akční jízda, ve které plakátový hrdina honí plakátového padoucha - tohle má blíž spíš k politickým thrillerům s Jackem Ryanem - ale nechybí tomu spád, akce je vlastně docela dost a do toho pěkně burácí Zimmerova hudba. Bohužel Clooney (po Od soumraku do úsvitu opět za ostrého hocha) a křehká brunetka Kidman to nezvládají adekvátně táhnout, na seriózní politický thriller tu hrdinové nějak moc často zpomaleně uskakují před explozemi a digi exploze tahají za oči. Na režisérce je zajímavé, jak dvakrát po sobě zvládla natočit méně atraktivní verzi dobového trháku - poté, co Peacemaker prohrál s Operací, její Drtivý dopad drtivě dopadl vedle Armageddonu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek Peacemakeru byl slušný a přepadení parního vlaku komandem z druhého vlaku taženého klasickým Sergejem bylo bezva. Ty červené noční zaměřovače asi utkví v hlavě každému. Pak se toho ale chopí USA resp. Nikol a George a začne to být krapet přitažené za vlasy. Nicole je zde sice mlaďounká, štíhlounká a z coby doktorky specialistky na atomové zbraně z ní sálala radiace při každém kroku (alespoň na mne). Chce mi však někdo tvrdit, že při takovémhle průseru by nějaká doktorka řídíla generály, federály atd... a rozdávala jim příkazy typu, vy mi Johne zjistěte vše o ruských prodejcích atomových zbraní :-). To samé George. A ono to nestačí, oba jdou odpoloviny filmu do akce a záchrana světa (nebudu spoilerovat) stojí jen na nich... Je to škoda, ty lokace v Jugoslávii, Rusku byly celkem fajn, film působil docela výpravně až ná pár postarších dogitálních efektů výbuchů je koukatelný i dnes. Bohužel je to takový typický americký akčňák se dvěma klaďáky a jedním záporákem. Naštěstí nedošlo na zastavení pumy v poslední sekundě a stříhání modrého (nebočerveného?) drátku. To už by film definitivně pohřbilo. Dávám tedy za 3 plutoniové hlavice. * * * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt originální motivace záporného hrdiny (já vím, zní to nelidsky) a efektní scény krádeže jaderných hlavic (dobře, ještě vrtulníkové scény jsou víc než jen povedené), bylo by to jen průměrné pokoukání. Tedy pokud nejste fanatičtí vyznavači George Clooneyho nebo Nicole Kidmanové:) Jo a málem bych zapomněl na soundtrack Hanse Zimmera... ale musím říct, že se na to dobře dívá i po víc jak patnácti letech, takže proč to neposlat do červeného, že? 70% ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som sa na Peacemakera tešil, keďže americký filmový štáb niekoľko dní okupoval centrum Bratislavy. Nedá sa povedať, že by som bol sklamaný. Celkom slušný akčák, pekné prechody z krajiny do krajiny. Nicole ma síce akurát nepresvedčila o svojich kvalitách, ale Georgio vystúpil z tieňa nemocnice... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Ruské nákladní vozy pocházejí z jugoslávské a později slovinské automobilky TAM, jedná se o modely z let 1960–1990. Továrna automobilů Maribor existuje od roku 1947. Ve filmu lze spatřit i českou Tatru 815, Škodu 105 a ruské vozy UAZ 31514 a 469. (sator)
  • Malé osobní letadlo je typ Utva-75. Jedná se o kompaktní dolnoplošník s pístovým motorem vyráběný srbskou společností UTVA od roku 1976. Používá se především jako vojenský základní cvičný a sportovní letoun. Tento konkrétní filmový letoun s imatrikulací „Z3-DCF“ létal ještě v roce 2022 a byl v držení soukromníka v Makedonii. (sator)

Reklama

Reklama