Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný psychologický thriller/drama, který časem nevyhnutelně začne nudit, protože je neskutečně snadno čitelný. Snaha o větší hloubku vyznívá naprázdno, a to možná i kvůli tomu, že si v hlavě jednoduše nedokážu připustit, že by většina hlavních postav (=diskantů) vůbec byla nějakých hlubších interakcí schopna. A taky že není... :-P 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spike Lee to zase vzal originálně. Všechny filmy s psychovrahama jsou vždycky o vrahovi a o vyšetřování. Tady je ale vykresleno, jak vraždy působí na obyvatele New Yorku. Hledání vraha je jen takové pozadí k vykreslení života ve čtvrti, ale zároveň se díky němu vyhrotí vztahy mezi postavami, protože to už je jen taková ta pověstná kapka navíc. Opět se tu zabývá i xenofobií a hlavní postava zase není žádnej klaďas. Co, je nejdůležitější, že je to natočeno s klasickou přirozenou lehkostí a citem. Herci jsou do jednoho výborní. Mě nejvíc utkvěla Mira Sorvino. Přišla mi tam hrozně sexy a bylo mí jí líto. Z ulítlýho pankáče Brodyho jsem měl menší šok, protože v takhle extravagantní roli jsem ho ještě neviděl. A John Leguizamo opět dokazuje, že je nedoceněný herec. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky je Krvavé léto velmi podmanivou záležitostí a Spike Lee jako režisér umí vtáhnout do děje velmi jednoduše a přitom působivě. Jenomže mozaika postav, která se zde pohybuje sice obsahuje nádherné kousky, avšak ve výsledném efektu jednotného celku působí poněkud strnule. Lee si nechtěně podrazil nohy tím, že mnoha lidem napsal až příliš rozmanité charaktery, které se následně ztrácejí mezi sebou samými, neboť nedostávají potřebnou délku prostoru pro své plné vyjádření. V tu chvíli pak záleží na hereckých výkonech, které pozvednou svůj part nad ty ostatní. Adrien Brody, punkový rebel odstartovaný Woodstockem, je tím, jenž si diváka podmaní svou úchvatnou kreací. Ať už ježkovité bodliny a kytara v ruce, či vystoupení v gay baru, to vše Brody zvládá s přehledem. Leeova dvouhodinová „studie lidského já“ na pozadí brutálních mordů však po skončení vyvolá „ohňostrojový efekt“ – všechno to nádherně vypadá, rychle uletí, ale co z toho? Dobrý pocit? I ten překvapivě někdy nestačí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......film,ktorý sa tak snaží byť obyčajný - "len príbeh z newyorskej štvrti " až na to došiel....o čo ide:70-te roky a príbeh "zo života" nejakých sráčov a popri tom behá akoby pomimo masový vrah....pozrel som v odstupe tretíkrát či náhodou neobjavím v tom filme "NIEČO" ,ale ani na tretíkrát nič - a viac nepozerám...."lúzry" čo holdujú drogám,sexu,pričom hlavná postava je v určitom smere impotent....homosexuáli, promiskuita.....niktoši čo sa len poflakujú....neviem čo sa tým chcelo povedať - ani napätie,ani celistvý príbeh,ani vtip....len to "obyčajné" nič.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo hodně šílené a nudné. Na záčátku jsme svědky několika vražd v autě a pak už je to jen samé kecání v partě mladých lidí , kteří jen fetujou a šoustají a kecají o vrahovi s ráží 44 zvaném "Samův syn". Policie je tam spíš jako kulisa do zpráv v tv, kde sem tam něco řeknou. Vrah se tam objevuje když někde doma křičí na psa , aby neštěkal. Samozřejmě na něj není vidět a jen tak chodí a střílí lidi v autech. Občas u toho zanechá napsaný poselství , o tom že je magor a že mu satan přikázal a bla bla... a že ho musí policajti zastavit. Nakonec to vezmou do rukou sami mafiáni jenže moc jim to nejde. Nebot podezírají kde koho kdo se jim nezdá. Do toho tu sledujeme příběhy několika lidí třeba pankáče co vystupuje v buzerantským klubu a vodí si muže na pokoj. A při tom má holku, která na něj vedle čeká. Do toho je tu velký horko výpadek proudu a rabování. Celé je to hrozně nepřehledné a zdlouhavé. Postrádá to atmosféru. Místy si připadám jako , když sleduju dva filmy spojené v jeden nesourodý příběh. Závěrečná půlhodina je víc než jasná mafiáni si myslí , že našli vraha , jenže toho pravého už mají poldové. A tak málem dojde k tragédii. Pro mě byl film jedno velké zklamání a děsná nuda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)
  • Během 142 minut filmu bylo řečeno slovo "fuck" 435krát, což je téměř 3,06krát za minutu. (ČSFD)

Reklama

Reklama