Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (264)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo?Těšil jsem se na dobrý akční film a místo toho jsem dostal nesourodě napsaný scénář kde všemu vévodil Mark Wahlberg a jeho tiky.Lauren Cohan zde hraje další z řad moderních žen se zbraní v ruce a musím říct,že mi to k ní vůbec nesedlo a celkově je mi nějak čím dál protivnější.Jediné pozitivum filmu pro mě byl Iko Uwais,který akční scény táhl a kdyby vzali jeho postavu a natočilo film jen s ním tak udělají lépe.Za mě celkově horko těžko 50 % a tři hvězdy. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Spolupráce Berg + Wahlberg je osvědčená a to velice kladně! No a hoši nám zde předvedli, že nemusí točit jen filmečky podložený skutečností a nějakou historií. Prostě tvrdě kupředu hrrrrr na ně! Za mě jde o nejlepší výkon Marka za poslední dobu! Je přísnej, je drsnej, je nekompromisní a je suverénní!!! Nejvíc mě dostal v rozhovoru s ajťačkou o cesiu z dob druhé světové války. Tam si ode mě koupil pátou hvězdu. Jinak jde o špionážní akčňák , kde sestavu žoldáků tvoří solidní tým plnej sympatickejch herců. Jo, těm věříte a hlavně vám nejsou ukradený. Záporáci taky byli celkem veselý. No a když vám pro převoz 22 mil přes město dělá zásilku kopálista ze Zátahu Iko Uwais, tak to se divák drsné akce má na co těšit! Závěr byl už jen překvapivej a sladkej bonbonek! Není vo čom! 90% ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

navrat k prijemnej jednoduchosti a priamociarosti akcnakov z 80tych rokov. akcia slusna i ked skoda zbytocne frenetickej kamery (v the kingdom to berg ukociroval lepsie). berg bol chvilami povazovany za nastupcu/priameho konkurenta baya, co sa tyka financnej vykonosti filmov bay vyhrava na celej ciare, ale bergove filmy su pozeratelnejsie a neprekracuju zabijacku 2-hodinovu dlzku... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Béčková atmoška zabalená v psychopatickém střihu, překombinovaném ději, ale na druhou stranu tam je spousta vizuálních nápadů, výtečně to šlape, a střílí. Závěr je jedním velkým WTF a ukáže twist, který jste asi vidět moc nechtěli, ale tak co. Minimálně to rychle odsýpá a Berg zkouší zase něco jiného. Wahlberg je možná zbytečně uřvaný, a tak hlavní bitch je Lauren Cohan, která si to tam strašně dává. Mnohem víc, než v nezajímavé postavě z Walking Dead. Tady těch dead je totiž sakra hodně 55% ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z vůdčích představitelů hollywoodské kavárny Berg si ke svému zděšení uvědomil, že pro jeho tvorbu tak charakteristický vlastenecký patos již přestává zabírat i na americké popkornové publikum, v důsledku čehož se nyní nenáročného diváka pokusil nalákat na "ultimátní akční jízdu". Jeho předcházející snímky si i přes onen ideologický nános a slaboduchý scénář uchovaly alespoň náznak dějové linie, avšak v případě Mile 22 již zůstalo pouze u chaotického shluku záběrů. Ve střižně i za kamerou zřejmě zaskakovali nějací brigádníci, což se mimo jiné zásadně promítlo do zoufalé neefektnosti akčních scén. Nesmyslně se třesoucí obraz, zmatečně používaný zoom in-out a především zběsilé střídání jednotlivých záběrů, které mnohdy trvají pouze několik milisekund, a tudíž je divák vnímá převážně na podprahové úrovni. Ve výsledku tedy akce bez akce, která vzhledem k žalostnému střihu navozuje leda tak bolest hlavy. Jakožto zdejší hororový expert jsem se domníval, že tragického Slender Mana v souboji o nejhorší snímek léta nikdo nemůže ohrozit, ale Mile 22 se ukazuje býti více než důstojným soupeřem. Odpad. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)
  • Mark Wahlberg prednesie vo filme hlášku: "Ľudia spia v noci spokojne vo svojich posteliach len preto, že drsní muži sú pripravení konať násilie v ich mene." Ich o odkaz na výrok spisovateľa Georgea Orwella. (megajalec)
  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama