Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V první řadě se chci rozčílit nad tím, že se něco takhle ohavnýho a nelidskýho na tomhle světě vůbec děje. Ale nedá se před tím zavírat oči, musí se o tom mluvit, řešit se to, předcházet tomu. A já si nedokážu představit lepší a údernější způsob, jak tohle nepěkný téma ve společnosti otevřít. Zahrané je to naprosto božsky a přesvědčivě. Cítila jsem spolu se znásilněnými ženami bezmoc, jakou ani slovy nedokážu vyjádřit. Za mě excelovala především Merritt Wever v roli vnímavé detektivky. Už v momentě, kdy poprvé vplula na scénu jsem si ji zamilovala a vlastně mě celou dobu nutila prohlížet si ji s obrovským respektem a obdivem. Líbily se mi dialogy mezi ní a manželem, její parťačkou (která byla mimochodem taky super), obětmi a zbytkem týmu. Ale nebyla to jen ona, kdo působil opravdově. I oběť ze všech nejsmutnější zahrála Kaitlyn Dever dokonale. Ve zkratce, jedna z nejlepších krimi záležitostí, co si vybavuji. 5* ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoutal mě, dal mi pásku přes oči, znásilnil, s výhružkami vyfotil a zmizel. Příběh dívky, která vyrůstala v pěstounské péči a které znásilnění nikdo nevěří. Měnila rodiny, pěstouni ji nutili jíst žrádlo pro psy, měli ji psychicky i fyzicky týrat, teď se v komunitě mladých lidí s podobným osudem pomalu osamostatňuje. V očích dvou detektivů, kteří přijdou na několik nepřesností a vyslechnou si rovněž slova jedné z pěstounek, si celou story vymyslela. O tři roky později v jiném státě dvě povahově odlišné detektivky řeší sérii velmi podobných znásilnění. Pachatel opět velmi důkladně zametl stopy. Vnímáme totožné případy, ovšem ze strany vyšetřovatelů posuzované diametrálně odlišně. A s ohledem na nedávnou náladu ve společnosti rovněž přilijeme i do genderového ohně. Celkově velmi silné, v druhé polovině série několik naprosto skvostných momentů. Jízlivá Toni Collette je skvělá, depresivní Kaitlyn Dever zrovna tak. Závěr zadostiučiňující i mrazivý zároveň. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama,které se snaží divákovi přiblížit čím a jak trpí oběti sexuálnch útoků (včetně individuálních reakcí jednotlivých obětí) na straně jedné.A procedurální old school detektivka,která naopak ukazuje kolik práce je s podobnými případy a kdy ani důkazy a konkrétní pachatel nemusí ještě nutně znamenat výhru,na straně druhé.Hodně se mi líbilo,že se tady sází primárně na uvěřitelnost a tudíž to není další CSI s partou geniálních vyšetřovatelů,která případ rozlouskne raz dva.Je hodně vidět,že celý seriál je primárně ženskou záležitostí (režie,scénář,herečky),protože (a není to myšleno nikterak zle) muži tu hrají pouze roli těch co znásilňují,nebo něco pokazí,v lepším případě alespoň pomáhají dvěma hlavním ženským postavám detektivů...80% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovaná, napísaná a zahraná miniséria, ktorá ma dostala neskutočne. Robí všetko na jednotku, v každej časovej rovine, ktorej sa venuje a keď medzi nimi strieda, tak to pôsobí prirodzene a nerušivo. Či už sa jedná o tu detektívnu linku, kde cítite to odhodlanie a zápal oboch detektívok (sú to vlastne protipóly, no keď sa spoja sú zohraná dvojka) pri pátraní po páchateľovi týchto hrozných činov, no a ja som im pri tom držal palce. No a druhá linka sleduje obeť jedného z týchto činov, ktorá si prejde peklom (v prvej a druhej epizóde boli zábery, ktoré boli dosť ťažké na sledovanie) a dúfate, že sa z tejto situácie konečne dostane (Kaitlyn Dever to zahrala neskutočne, len jej jeden pohľad toho dokázal predať strašne veľa). A je neskutočné a hrozivé, že toto sa vo svete deje, či už sa to týka samotných páchateľov alebo toho ako sa k tomu stavia systém a spoločnosť, ktorí nevedia aké je to byť v koži obeti. Silný a úderný počin, ktorý sa mi dostal pod kožu veľmi účinne. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Ono nestačí, že vás ve zdánlivém bezpečí vlastního bytu znásilní, že to zodpovědně nahlásíte a podrobíte se všem nepříjemným, ponižujícím procedurám. Policie má však pochybnosti, a tak vás zmanipuluje ke změně výpovědi. Už chcete mít konečně klid, a tak vše odvoláte. Jenomže noční můra pokračuje, zvěsti o falešném znásilnění se roznesou, přátelé jsou naštvaní, nikdo vám nevěří. Všichni se od vás odvracejí, a to jste v situaci, kdy nutně potřebujete pomoc a účast. A poslední kapka – policie vznese žalobu za křivé obvinění. Je to jen nedokonalým systémem, který dává do rukou moc nekompetentním a lhostejným jedincům, pro které je uzavřený případ víc než ztrápená oběť? ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama